Nytt koronadødsfall ved Glemmen sykehjem

Søndag 17. januar døde en kvinne i 90-årene med covid-19 sykdom ved Glemmen sykehjem i Fredrikstad. Til sammen seks beboere har gått bort med covid-19 siden 27. desember.

17 av 75 beboere har blitt smittet i utbruddet som startet i romjulen. To avdelinger omfattes av utbruddet.

– Dette er en krevende tid for oss alle. Først og fremst for de som mister sine kjære, men også beboere som får en helt annen tilværelse enn de har hatt tidligere. I tillegg er dette tøft for de ansatte. Å få smitte inn på sykehjemmet er noe vi har jobbet hardt for å unngå, og noe vi synes er dypt beklagelig, sier Birgitte Skauen Kopperud, etatssjef for omsorgssentre i Fredrikstad kommune.

I tillegg til de 17 beboerne har totalt 17 ansatte ved sykehjemmet fått påvist covid-19.

– Fra denne uken etablerer vi et team som vil teste alle ansatte ved hele sykehjemmet hver uke. Det er i henhold til Folkehelseinstituttets retningslinjer. Målet er at vi raskere kan fange opp smitte hos helsepersonell uten symptomer og dermed forebygge smitte av beboere og andre ansatte, sier Skauen Kopperud.
Glemmen sykehjem er fortsatt stengt for besøk til berørte avdelinger.

Sist oppdatert: 18. januar 2021

Har du spørsmål rundt korona, send en epost til postmottak@fredrikstad.kommune.no, eller ta kontakt med Servicetorget.