Min side Meld fra

Nye tilbud på Kulturskolen

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
Har du barn som er interessert i kunst eller teater? I januar starter det opp to nye tilbud på Kulturskolen. Teater for barn i alderen 10-12 år og KreativtKunstVerksted for barn i alderen 7-9 år.

KreativtKunstVerksted

For barn i alderen 7-9 år introduserer vi KreativtKunstVerksted - et lystbetont kulturskoletilbud hvor barna blir kjent med forskjellige kunstmaterialer og teknikker.

Her får barna en innføring i tegning, form og farge, og skulptur. De får teste ut forskjellige uttrykk og bruke tid til å bli bedre kjent med materialene. Målet er å gi alle som deltar rom til å uttrykke seg kreativt. Dette betyr at den kunstneriske prosessen står i sentrum, ikke bare resultatene.

På «KreativKunstVerksted» kommer vi til å teste ut forskjellige måter å vise frem det vi holder på med i kulturskolens lokaler eller ute i naturen/ i byen. Første kursdag vil barna lage sine egne kunstbøker. De blir oppfordret til å ta vare på kunstbøkene og fylle dem etter eget ønske med skisser, samlinger, utklipp, notater - gjerne også utenom kurset. Barna arbeider individuelt eller i små grupper.

Når: Torsdager 17:00–18:30
Hvor: Kulturskolen i Fredrikstad
Kunsttilbud for elever i alderen 7–9 år.

Teater

Teatertilbudet introduserer barna (10-12 år) for ulike former for teater som miming, bildeteater, improvisasjon, og fysisk teater. Vi jobber lekbasert, og har som mål å utforske og oppdage nye fagområder gjennom øvelser og oppgaver som oppleves som åpne, kreative og med stor medvirkningsgrad fra elevene.

Kreativitet og nysgjerrighet er i sentrum. Gjennom stemmeøvelser og bevegelse, tekstarbeid og improvisasjon får elevene både lære seg karakterutvikling, tilstedeværelse på scenen og mulighet til å reflektere og ta del i kritisk tekning rundt det arbeidet vi sammen skaper. Vi setter samarbeid og relasjonsarbeid høyt, og har hovedfokus fra første stund på at vi skal bli godt kjent og bli en gjeng som er trygge på hverandre.

Når: Mandag 17:45-19:15
Hvor: Kulturskolen i Fredrikstad - Black Box
Teatertilbudet er for elever i alderen 10-12 år

Du finner mer informasjon om Kulturskolen på deres nettsider