Nye sykkelhoteller i Fredrikstad

Fredrikstad kommune og Bypakke Nedre Glomma åpnet i dag tre nye sykkelhoteller. De håper det gjør at flere velger sykkel framfor bil.

De nye sykkelhotellene ligger i tilknytning til innfartsparkeringene som ble åpnet i fjor høst. Åpningen av de nye hotellene ble markert på Kråkerøy der blant annet ordfører Jon-Ivar Nygård holdt tale.

– Alle innfartsparkeringene er plassert slik at det er mulig å reise videre med buss eller ferge. Med disse sykkelhotellene blir det nå også mye enklere å reise videre med sykkel. Kanskje samkjører man til en av innfartsparkeringene, og henter sykkelen som har stått parkert trygt og tørt over natten, sa ordfører Nygård i sin tale.

Mange fordeler

Nygård sa at han forstår at sykkel ikke er et alternativ for alle, men at det på reiser under fem kilometer faktisk kan være et bedre alternativ med sykkel.

bilde– Vi er klare over at noen er avhengig av bil i jobb, eller av andre grunner. Samtidig vet vi at det er enda flere som ikke er det, men som likevel ratter rundt av gammel vane. Det er til disse vi ønsker å fortelle at det å benytte seg av alternative transportmidler faktisk kan vise seg å være helt ok.

Ordføreren oppsummerte flere fordeler den enkelte kan oppleve ved å velge sykkel:

• Man kan få mer ut av tiden. Bilen er ikke alltid det raskeste valget, sykkel og kollektivt kan være bedre alternativer. Et stort antall av reisene i Fredrikstad i dag er på under fem kilometer, og på fem kilometer er sykkel konkurransedyktig med bil. Det håper vi at flere vil oppdage.
  • Helsegevinst. Når du sykler eller går til jobb, får du kanskje de 30 minuttene i aktivitet du trenger for å holde seg frisk og rask.
  • Man sparer penger. For deg selv – og for samfunnet.
  • Man bidrar til å gjøre byen litt hyggeligere. En reise med bil tar opp mye mer plass enn en reise med sykkel eller til fots. Forestill deg at disse asfaltdekkene kunne vært parker og byrom der du kan slappe av, leke med barna dine, eller være sammen med gode venner.
  • Gjør fremtiden bedre. Hvis hele Europa hadde den samme sykkelandelen som Danmark, ville utslippene i Europa kunne reduseres med over 25 %!

Adgang til hotellene

bildeDe nye sykkelhotellene ligger i tilknytning til innfarts- parkeringene ved brohodet på Østsiden, bak Shell på Kråkerøy og i Pancoveien (ved Fasvo) på Ørebekk.

Sykkelhotellene er gratis å bruke og alle har kameraovervåkning.

Utstyret til sykkelhotellene har kostet om lag 2,6 millioner og er finansiert med belønningsmidler fra Bypakke Nedre Glomma. Park & anlegg har levert sykkeltak, stativer, ladeskap og servicestasjoner, og Jørgensen & Jørgensen har levert de plassbygde sykkelhotellene.

Adgang til sykkelhotellene gis gjennom p-appen Fredrikstad P. Velg «Andre tjenester» og «Sykkelhotell» i p-appen og følg instruksjonene. Du mottar en kode som gir adgang til sykkelhotellet. Koden endres en gang i uken, mandager kl. 10.

Fredrikstadbrua

• På Østsiden, Spinneriveien/Brohodet
• Nærmeste bussholdeplass er Brohodet øst og nærmeste fergeleie er Gamlebyen
• 24 plasser + 4 plasser til lastesykler/barnevogn