Min side Meld fra
Kontakt oss

Nye koronaregler fra søndag formiddag

Fra søndag formiddag 20. juni åpner Norge og Fredrikstad mer opp. Nå kan flere treffes på tvers av kommunegrensene.

Det blir lettelser for både barn, ungdom og voksne fra søndag formiddag. Nå blir det lov å spille kamper mot lag fra en annen kommune. Det blir også tillatt å reise på leir.

Voksne får unntak fra en-metersregelen og kan spille kamper mot lag fra samme kommune. Her kan du lese om alle lettelsene.

Jon Ivar 8 sept-TS-karusell.jpg

– Jeg er glad vi nærmer oss et mer normalt samfunn. Takk til alle som lar seg vaksinere, sier ordfører Jon-Ivar Nygård.

Det har vært et hektisk halvår for han og resten av kommunens kriseledelse.

– Jeg vil takke innbyggerne for at de har vært så flinke til å følge råd og regler. Det har vært mye informasjon og ikke alltid like enkelt å få med seg alt. Nå ber jeg om at vi fortsetter på samme måten gjennom sommeren, sier han.

Smitten går ned i Fredrikstad og mange andre steder. Høy oppslutning om vaksineringen er forklaringen.

– Nå skal vi glede oss over at vaksineringen går sin gang, sånn at vi snart får tilbake hverdagen vår, sier kommuneoverlege Guro Steine Letting, som minner oss på at pandemien ikke er over:

– Det kan fremdeles oppstå utbrudd blant yngre personer som ikke er vaksinert. Vi forventer økt smitte når samfunnet åpner mer opp. Det blir nå ekstra viktig å følge rådene om å holde avstand, vaske hendene og holde seg hjemme når man er syk. Og selv om en er vaksinert, må en teste seg ved symptomer, sier hun. 

Sist oppdatert: 18. juni 2021