Min side Meld fra

Nye smitteverntiltak i hele landet

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
Regjeringen har besluttet å innføre en rekke nasjonale smitteverntiltak for å få ned belastningen på helse- og omsorgstjenesten, og forsinke og begrense spredningen av omikron.

Nye anbefalinger og regler gjelder fra om med torsdag 9. desember. Disse gjelder også i Fredrikstad.

Regjeringen har varslet at den foreslår ytterligere økonomiske kompensasjonstiltak for å dempe konsekvensene av smitteverntiltakene som nå innføres. Forslagene innebærer blant annet å gjenåpne kompensasjonsordningen for næringslivet ut året og å forlenge støttetiltakene for kollektivtransport og fly ut mars.

- En situasjon som krever handling

I Fredrikstad har kommunen nå satt kriseledelse på bakgrunn av høye smittetall og økende koordineringsbehov.

- Regjeringen har i dag kommet med en kraftfull og omfattende tiltakspakke. Da vi fjernet meteren, munnbind og antallsbegrensninger tidligere i år, håpet vi at det var det siste vi så av inngripende koronatiltak, sier ordfører Siri Martinsen.

Ordføreren mener det er viktig at vi nå står sammen og tar vare på hverandre.

- Dette er tungt for så vel næringslivet som for befolkningen, men situasjonen vi står i krever dessverre handling. Presset på helsetjenesten er stort og test- og smittesporingskapasiteten er på bristepunktet. Dersom omikron gir betydelig høyere smittetall, kan presset bli for stort også her hos oss. Så langt i koronapandemien har vi i Fredrikstad vært flinke til å følge de nasjonale tiltakene, det er jeg sikker på vi er denne gangen også, understreker Martinsen, som avslutter med å oppfordre alle innbyggere til å benytte seg av tilbudet om koronavaksinering.

Sist oppdatert: 07. desember 2021