Nye kunstverk til utlånsordning

Du kan snart låne med deg verk av Tommi Sarkapalo og Tor Magnus Lundeby hjem fra biblioteket. Kommunen har kjøpt inn seks nye bilder til Artoteket etter en ekstra koronabevilgning i Kultur- og miljøutvalget.

— En hardt prøvet gruppe yrkesutøvere fikk en mulighet til å selge sin kunst. Fredrikstad beboere får mulighet til å låne kunst og pryde sine hjem med kunsten, sier leder av kommunens innkjøpsordning for løskunst, Aase Westlie.

På møte i Kultur- og miljøutvalget 27. mai ble det vedtatt å sette av kr 30 000 til nye innkjøp til byens artotek. Med restmidler fra tidligere bevilgninger på kr 50 000 i tillegg, fikk komité for løskunst nå en unik sjanse til å invitere byens kunstnere til å levere inn mulige bidrag til Artoteket.

— Responsen fra kunstnerne var formidabel! I alt 150 arbeider representert ved 25 kunstnere ble tilsendt komitéen. Et mangfold av spennende og gode kunstverk, forteller Westlie.

Følgende kunstverk ble kjøpt inn:
• Petter Alexander Hepsø, «Himmelkikker». Skulptur i bronse
• Elisabeth Mathisen, «Å viske til en fugl». Koldnål
• Bente Vold Klausen, tekstilarbeid
• Tommi Sarkapalo , uten tittel. Tresnitt
• Dag Marius Hestvik, uten tittel. Fotografi
• Tor Magnus Lundeby, «Lobbylim». Oljemaleri

Nå skal verkenet inn i Artoteket der innbyggerne kan låne med seg kunst hjem. Artoteket har allerede over 80 kunstverk til utlån. De seks nye verkene vil bli lagt til katalogen. Lånere kan reservere kunsten på nett, hente på biblioteket og ta det med hjem til egen stue.

— Dette oppleves konstruktivt, en ordentlig vinn-vinn-mulighet. Den beste måten å hjelpe kunstnere på er jo ved å kjøpe kunst og la så mange som mulig få oppleve den. Byens beboere får en unik mulighet til å bli kjent med kunst og kunstnere. Dette er både kunnskapsformidling nysgjerrighetsskapende, sier Westlie.

Løsekunstkomitéen som valgte ut verkene består av: Hedvig Sommerfeldt, Arne Revheim, Elin Hegge, Inger Anne Kilde Storli og Aase Westlie.

Lån kunst fra Artoteket

Kunstverkene