Ny sjef for The Tall Ships Races Fredrikstad

Fredrikstad kommune har ansatt Knut R. Hansen til å lede arbeidet fram mot ny skutefest i byen sommeren 2023.

Nå er det under to år til Fredrikstad igjen får æren av å være vertshavn for
regattaen The Tall Ships Races. Den 15.-18. juli skal byen fylles av ungt
mannskap, flotte skuter og et rikt program.

- Vi er glade for å ha fått på plass en så kompetent mann som Knut R. Hansen. Med ham bak roret vil vi være godt skodd for å ta fatt på både skutefesten og folkefesten The Tall Ships Races 2023. Han kjenner arrangementet godt fra tidligere og har et brennende engasjement både for fremme av maritim kultur og for seilasens betydning for alle de tusenvis av ungdommene som deltar som medseilere på dette arrangementet. Med blant annet TSR 2014, byjubileet i 2017 og TSR igjen i 2019 har også Fredrikstad kommune opparbeidet seg verdifull kompetanse på planlegging og gjennomføring av større arrangementer. Vi er dermed godt rigget for et nytt, stort byevent – sier Ole-Henrik Holøs Pettersen, konstituert direktør for kultur, miljø og byutvikling i Fredrikstad kommune.

Knut R. Hansen var også involvert i arbeidet med skutefesten både i 2019 og i 2014. Han har også lang erfaring som leder for Glommafestivalen.

Den påtoppende skutesjefen sier han gleder seg til å starte opp arbeidet:

- Fredrikstad har en lang historie knyttet til hav og skuter. Jeg er også personlig en ivrig båtmann. Det er en drømmejobb å få styre skuta mot en ny fest i byen, sier Hansen.

Hansen tiltrer stillingen 1. november i år.

The Tall Ships Races besøker Fredrikstad 15. – 18. juli 2023. Datoene er
tentative og kan bli forandret.

Sist oppdatert: 28. september 2021

Har du spørsmål rundt korona, send en epost til postmottak@fredrikstad.kommune.no, eller ta kontakt med Servicetorget.