Min side Meld fra

Ny nærmiljøpark på Torp

Det krydde av små og store da den nye og flotte nærmiljøparken på Torp ble offisielt åpnet av varaordfører Bjørnar Laabak 27. juni.

Nærmiljøparken består av lekeplass, treningspark, sykkelløype, fotballbane, basketballbane, tribunebenk og gapahuk med grillplass og benker. Den ligger ved Snørn. Nærmeste adresser er Ringveien 6 og Tuesgate 40.

Omfattende medvirkning fra lokalsamfunnet

Nærmiljøparken er resultatet av en omfattende medvirkning fra innbyggerne på Torp, med Torp lokalsamfunnsutvalg og Torp ve&vel som pådrivere. De tok i 2022 initiativ til å utvikle plassen, som ligger ideelt til i et boligområde med god tilgang fra alle kanter og ingen store bilveier og trafikkfarligheter i nærheten.

Ideskisser ble utarbeidet av små og store, og med god støtte fra virksomhet park, politikerne som bevilget penger, tippemidler, midler fra Sparebankstiftelsen DnB, og ikke minst stor dugnadsinnsats fra lokalsamfunnet er den slitte plassen nå totalforvandlet til en flott møteplass for lek, samhold, trivsel og folkehelse for alle aldersgrupper!

Leder av Torp lokalsamfunnsutvalg, Johan Torp var med rette svært fornøyd med dagen - Når man ser resultatet har det uten tvil vært verdt all jobben, sier han.

Nærmiljøparker er et satsingsområde, som skal stimulere til fysisk aktivitet, lek, sosialt samsvær og rekrasjon for barn og voksne i lokalsamfunnene. Medvirkning og innspill fra lokalsamfunnet er viktig når kommunen skal utvikle nye eller rehabilitere eksisterende anlegg.

Ta vare på parken

Nestleder Elisabeth Christiansen hadde en viktig og tydelig melding. - Nå er det viktig at alle tar vare på parken og at det ikke drives hærverk. Da kan vi jobbe for å utvikle nærmiljøparken videre og forhåpentligvis få på plass en zipline etterhvert, som vi vet at dere ønsker dere aller mest.

En stor takk til alle bidragsytere!

Flere bilder fra den offisielle åpningen på kommunens facebook.

Snorklipping ved offisiell åpning av nærmiljøparken ved varaordfører Bjørnar Laabak og barn
Varaordfører Bjørnar Laabak fikk god hjelp av barna til snorklippingen ved den offisielle åpningen av nærmiljøparken på Torp

Sist oppdatert: 02. juli 2024