Min side Meld fra
Kontakt oss

Ny næringssjef

Kari Halvorsrud (51) er ansatt som ny næringssjef i Fredrikstad kommune.

Kari Halvorsrud_WEB.jpg

Halvorsrud kommer fra en stilling i NHO, der hun hadde særskilt ansvar for Østfold. I Fredrikstad kommune skal hun lede virksomhet næring, og stå i spissen for å gjøre Fredrikstad til en enda mer næringsvennlig og næringsattraktiv kommune.  

Kommunedirektør Nina Tangnæs Grønvold ser fram til å samarbeide med Kari Halvorsrud, og sier stillingen som næringssjef er viktig for hele kommunen.  

–  Sammen skal vi oppnå større vekst og skape flere arbeidsplasser i Fredrikstad i årene framover. Vi er glade for at Halvorsrud vil ta en ledende rolle i dette arbeidet, sammen med næringsliv, politikere og den øvrige administrasjonen, sier kommunedirektøren.  

Stillingen som næringssjef er oranisatorisk plassert i Etat miljø og byutvikling. 

– Vi er veldig fornøyde med å få Halvorsrud til byen. Fredrikstad skal være et attraktivt sted å drive næring, og næringssjefen har en viktig rolle i å gjøre kommunen best mulig i dette arbeidet. Halvorsrud vil være et av kommunens viktigste kontaktpunkter mot næringslivet, og får en viktig rolle også i å samordne kommunens arbeid med å bli en enda mer næringsvennlig kommune, sier Per-Erik Torp, etatssjef for miljø og byutvikling.  

Halvorsrud har bakgrunn som pedagog og har en Master of Management fra BI. Hun har bred erfaring fra næringspolitisk arbeid etter 15 år sentralt og regionalt i NHO. Hun har jobbet på vegne av NHOs medlemsbedrifter i tett samarbeid med kommuner, statlige virksomheter og andre organisasjoner med fokus på næringsutvikling.   

Halvorsrud sier hun gleder seg til nye oppgaver og utfordringer i Fredrikstad kommune. 

– Jeg ser fram til å lede arbeidet fra kommunens side, og gjøre Fredrikstad til et enda bedre sted for etablerte bedrifter, de som ønsker å flytte hit og startups, forteller hun.    

Halvorsrud tiltrer stillingen 4. april.  

Sist oppdatert: 08. februar 2022