Min side Meld fra
Kontakt oss

Ny kultursjef ansatt

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
Tora Klevås (48 år) er tilsatt som etatssjef for Kulturetaten i Fredrikstad kommune.

Tora Klevås.jpg

– Tora har vist seg som en nytenkende leder med god forståelse og stort engasjement for kultursektoren og dens rolle i samfunnsbyggingen og byutviklingen. Hun er erfaren både som leder og innen kommunal forvaltning, og vil kunne bidra vesentlig i kommunens utviklingsarbeid, sier direktør for kultur, miljø og byutvikling, Ole-Henrik Holøs Pettersen  

Klevås har jobbet i Fredrikstad kommune siden 2019, da hun ble ansatt som biblioteksjef. Det siste året har hun vært konstituert kultursjef. Før tiden på biblioteket var hun kommunalsjef for organisasjon og stabsfunksjoner i Hvaler kommune, har jobbet i Røde Kors og i privat sektor. Klevås er utdannet i medievitenskap, historie og engelsk.  

– Jeg er så heldig at jeg har fått en smakebit på kultursjefstillingen gjennom et år som konstituert leder. Det ga mersmak. Fredrikstad har et rikt og spennende kulturliv, og etaten har mange kompetente ledere og medarbeidere som ivrer for arbeidet. Jeg gleder meg til å være med å utvikle dette videre i dialog med kulturlivet i Fredrikstad, sier Klevås.   

Kulturetaten i Fredrikstad kommune består av virksomhetene Fredrikstad Kino, Fredrikstad bibliotek, Fritid i Fredrikstad, Kulturskolen i Fredrikstad og kulturhusene St. Croix og Blå Grotte.  

Sist oppdatert: 09. juni 2022