Min side Meld fra
Kontakt oss

Ny koronaforskrift vedtatt i Fredrikstad

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
Formannskapet i Fredrikstad kommune vedtok onsdag 6. januar ny lokal koronaforskrift for Fredrikstad. Forskriften er et supplement til de skjerpede nasjonale tiltakene fra regjeringen.

I den nye forskriften inngår blant annet stenging av treningssentre, svømmehaller, lekeland og bingo.

— Regjeringen oppfordrer nå kommuner med høyt smittetrykk til å vurdere strengere tiltak. Det tar vi på alvor. Fredrikstad er blant kommunene i landet med høyest smittetall over tid. Formannskapet i Fredrikstad kommune har i dag derfor vedtatt å iverksette flere tiltak for å begrense smitten, sier ordfører Jon-Ivar Nygård.

— Formålet med de nye tiltakene, er å bryte en eventuell ny smittebølge som man er bekymret for at kan komme i etterkant av julehøytiden, forklarer ordfører Jon-Ivar Nygård.

Forslaget til de nye smitteverntiltakene i Fredrikstad er i tråd med nasjonale anbefalinger, samt råd fra Folkehelseinstituttet og fra Fredrikstads kommuneoverleger.

Forskriften gjelder fra 8. januar til og med 21. januar.

Fredrikstad vedtok i desember to versjoner av lokal forskrift som var identiske med forskriften til Sarpsborg kommune. Sarpsborg har fra 23. desember sett seg nødt til å stramme ytterligere inn, og de to kommunene har nå ulikheter i smittesituasjonen, som innebærer at det ikke er hensiktsmessig med like lokale tiltak i denne omgang.

— Smittebildet er i dag forskjellig i de to kommunene. Sarpsborg har noe høyere smittetrykk per 100 000 innbyggere og en større andel med ukjent smittevei. De opplever også større belastning med smitte på helseinstitusjoner, forklarer Nygård.

— Så er de grunnleggende smittevernreglene fortsatt våre viktigste verktøy. Hold deg hjemme hvis du er syk, vask hendene ofte og godt, og hold avstand til alle utenfor din egen husstand. Alle som føler seg syke må ringe koronasenteret og teste seg, oppfordrer ordføreren.

Sist oppdatert: 06. januar 2021