Janka Ekrem Holstad ny direktør for helse og velferd i Fredrikstad kommune

Janka Ekrem Holstad (50) er tilsatt som ny direktør for helse og velferd i Fredrikstad kommune.

Holstad kommer fra stillingen som divisjonsdirektør i Blå Kors, og er bosatt i Son.

Janka Ekrem Holstad har bred bakgrunn fra helse- og velferdssektoren. Hun er utdannet hjelpepleier og sykepleier med fordypning i psykisk helsearbeid, og har en mastergrad i ledelse fra BI. Holstad har arbeidserfaring fra både kommune, spesialisthelsetjeneste og ideell sektor, tillitsvalgtbakgrunn og lokalpolitisk erfaring.

Som direktør for helse og velferd skal Janka Ekrem Holstad lede over 4500 medarbeidere i over 2100 årsverk, og håndtere et årlig bruttobudsjett på cirka 2,7 milliarder kroner.

- Jeg gleder meg veldig til å jobbe med viktige helse- og velferdstjenester i Fredrikstad kommune, og bidra til at innbyggerne får gode tjenester når de trenger det. Fredrikstad er en spennende by i sterk vekst, og det er mange viktige prosesser vi skal gjennom for å skape morgendagens helse- og velferdstjenester. Jeg ser fram til å jobbe med dette sammen med alle de flinke folkene i kommunen, sier påtroppende direktør for helse og velferd, Janka Ekrem Holstad.

Kommunedirektør Nina Tangnæs Grønvold ser fram til å få Janka Ekrem Holstad med på laget.

- I Janka Ekrem Holstad får Fredrikstad kommune en direktør for helse og velferd med bred kompetanse og erfaring fra feltet, inkludert ideell og frivillig sektor. Holstad oppleves som involverende og tillitsskapende, med evne og vilje til å vise retning og stå i krevende situasjoner over tid. Fredrikstad kommune står overfor et omfattende utviklingsarbeid. Vi skal skape mer for mindre, gjennom å gå fra tradisjon til innovasjon, og jeg gleder meg til å samarbeide med Holstad om dette, sier kommunedirektør Nina Tangnæs Grønvold.

Holstad tiltrer stillingen ved årsskiftet.

Sist oppdatert: 12. oktober 2020