Ny fritidsklubb med kino og kjøkken

Neste uke åpner Fredrikstad kommunes nye satsning for ungdom – Fritid i Fredrikstad Østsiden. Her blir det kinosal, klipperom, kafé, kjøkken der de unge selv kan lage seg mat, og en sikkelig tøff klinekrok.

– Gjennom innspillsrunder fra de unge har vi fått klare meldinger om at de er veldig opptatt av mat. Dette har vi tatt på alvor, her blir det både koselig kafé med ungdomsvennlig mat til lave priser, og et eget ungdomskjøkken der de selv kan lage egen mat sammen med venner, forteller Jannike Adam Helland, virksomhetsleder for Fritid i Fredrikstad.

Vi har også ansatt en egen kokk til avdelingen, som i tillegg til drift av kafékjøkken vil holde enkle matlagingskurs på ungdomskjøkkenet.

– Vi håper at ungdom vil ta ungdomskjøkkenet i bruk for fullt, her kan de gjøre alt fra å spleise på et brød og pålegg etter skolen, til å lage fredagstaco eller søndagsmiddag, forteller Helland.

Den nye fritidsklubben i Borgarveien 18 har kommet til etter et innbyggerinitiativ der 300 personer skrev under på at de ønsket et nytt sted for ungdom på Østiden. Det gamle industrilokalet er fullstendig rehabilitert, og hyggelig og moderne innredet med en blanding av nytt og gammelt. Det er en egen kinosal, et video- og klipperom med toppmoderne utstyr og et kreativt «lagerom». Nå skal den nye fritidsklubben være åpen fire dager i uka, inkludert på søndager.

– Vi har registrert at det er lite å finne på for ungdom i Fredrikstad på søndager så vi vil bruke dagen til å arrangerer diverse aktiviteter, med særlig fokus på vår nye filmsatsning, sier Helland.

– Vi håper dette kan bli et foregangseksempel på hvordan man i langt større grad kan hente ut det fantastiske potensialet som ligger i fritidsklubbene og den arenaen disse representerer; vi ønsker oss ut av kjellerlokalene og i stedet etablere oss slik at dagens ungdom opplever tilbudet som attraktivt og aktuelt, sier lederen for Fritid i Fredrikstad.

Avdelingen åpner for alle unge 13-18 år den 12. septemberfra klokken 1900.

Kontaktinfo og åpningstider på Fritid i Fredrikstad Østsiden

Sist oppdatert: 05. september 2018