Nina Tangnæs Grønvold konstituert som rådmann

Mangeårig kommunalsjef for Seksjon for helse og velferd i Fredrikstad kommune, Nina Tangnæs Grønvold (48), er konstituert som ny rådmann.

Mangeårig kommunalsjef for Seksjon for helse og velferd i Fredrikstad kommune, Nina Tangnæs Grønvold (48), er konstituert som ny rådmann i Fredrikstad fra 19. oktober 2018 til 31. desember 2019.

Nina Tangnæs Grønvold har vært kommunalsjef for Helse og velferd i Fredrikstad kommune fra 1. september 2011. Hun er utdannet lege, med tilleggsutdanning innen ledelse. Fra høsten 2012 til 2013 hadde hun permisjon fra kommunalsjefstillingen og var statssekretær for helseminister Jonas Gahr Støre.

Fra 2002 til 2011 var hun avdelingsleder og spesialrådgiver i  LO, og i 2001 var hun statssekretær i Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet, for statsråd Trond Giske. Hun har tidligere arbeidet som lege, doktorgradsstipendiat og barnehageassistent.

Nina Tangnæs Grønvold er styremedlem i Sykehuset Østfold HF, og medlem av Norges Forskningsråds divisjonsstyre for samfunn og helse, Helsedirektoratets sektorråd og HelseOmsorg21-rådet. Hun har hatt en rekke styre- og tillitsverv innen blant annet sykehus, Bioteknologinemnda, høgskolestiftelse, folkehøgskole, Framtiden i våre hender, og student- og partipolitikk.

Nina Tangnæs Grønvold er født 14. desember 1969, kommer opprinnelig fra Dokka i Oppland, og bodde 22 år i Oslo før hun i 2010 flyttet til Østfold. Hun er gift, har to stedøtre, og er for tiden bosatt i Sarpsborg.

I anledning konstitueringen er Nina Tangnæs Grønvold intervjuet av lokalavisene, se linker under:

Sist oppdatert: 22. oktober 2018