NAV: Forskuddsordning på dagpenger

NAV informerer om stort trykk og forskuddsordning på dagpenger.

Over 280 000 søkt om dagpenger de siste 2 ukene. Dette er en kraftig økning og det vil ta lang tid å behandle alle søknadene. For å avhjelpe så raskt som mulig i denne vanskelige situasjonen er det imidlertid nå laget en forskuddsordning på dagpenger for både permitterte og arbeidsledige.

Denne vil være på plass allerede denne uken (uke 14). Forskuddet vil være på litt under det vi tror den enkelte vil få i dagpenger, for de fleste ca 60 % av tidligere lønn. De som ber om forskudd innen 3. april får penger på konto innen 8. april (altså onsdag i påskeuken). Vil du ha forskuddet må du ha søkt om dagpenger og fylle de grunnleggende kravene for rett til dagpenger, samt søke om selve forskuddet. Dette kan du søke om på nav.no fra ettermiddagen i dag (mandag 30.03.20). Vi håper og tror at dette kan være til god hjelp i den første tiden.
Samtidig jobbes det med de ordningene og endringene i regelverket som Stortinget har vedtatt den siste uken.
-De løsningene som vi kommer med nå, er laget med en hastighet som er helt uvanlig både når det gjelder regelverksarbeid og utvikling av løsninger. I en slik situasjon vil det være slik at vi ikke har alle svarene klare umiddelbart, men de kommer etter hvert. For oss er det viktigere å komme med løsninger som kan avhjelpe raskt, enn å vente til den perfekte løsningen er klar. Vi oppdaterer informasjonen på nav.no fortløpende, og så snart løsninger er klar, forteller NAV-leder Lise Mette Paulsen.
Stortinget har også vedtatt nye ordninger for selvstendige næringsdrivende og frilansere og lærlinger. Nå jobber vi så raskt vi bare kan med å finne gode løsninger for disse også. Alle oppfordres alle til å følge med på nav.no for oppdatert informasjon, sier Paulsen.

 

Sist oppdatert: 30. mars 2020

Har du spørsmål rundt korona, send en epost til postmottak@fredrikstad.kommune.no, eller ta kontakt med Servicetorget.