Min side Meld fra
Kontakt oss

Gratulerer med dagen!

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
I dag feirer vi Norges nasjonaldag. I Fredrikstad, som i resten av landet, er 17. mai en høytidsdag preget av folkefest med korps, barnetog og norske flagg.
Ordfører Arne Sekkelsten med kjede. Smiler
I år er det 210 år siden ble Grunnloven vår underskrevet 17. mai 1814 på Eidsvoll.

Den friheten vi kjenner på i dag, er ikke lenger en selvfølge i Europa.  Det er verdt å tenke over det som skjer i Ukraina. I Ukraina lever folk under påkjenninger ikke ulikt det Europa opplevde under annen verdenskrig. 
 
Vi ser også mennesker som lider i Gaza og flere andre steder i verden, og blir minnet om at vi aldri skal ta frihet for gitt.
 
Også lokalhistorien vår viser tydelig at fred og frihet ikke var noen selvfølge. Fredrikstad har hatt den tvilsomme ære av at svenskenes angrep i 1814 og tyskernes angrep i 1940 ble innledet i vårt område. 
 
Det gir oss en nyttig påminnelse, og er viktig å trekke fram på en dag hvor vi markerer Norges frihet og selvstendighet som nasjon. 
 
I år faller grunnlovsdagen på en fredag. Med pinse så blir dette en langhelg der det også er meldt fint vær. I dag oppfordrer jeg alle til å ta del i folkefesten, og bidra til at dagen blir fin.

Jeg vil også ønske alle barn og unge som skal delta i Fredrikstad Cup masse lykke til med håndballturneringen. Vi er veldig stolte over å ha Norges største håndball-cup her hos oss.  
 
På vegne av bystyret og Fredrikstad kommune vil jeg benytte anledningen til å takke alle som står på for å lage den gode 17. mai-stemningen vi setter så stor pris på. En spesiell takk til alle hundrevis av frivillige, skolekorps, politi- og beredskapsfolk, og ikke minst 17. mai-utvalget.
 
Gratulerer med dagen!

Med vennlig hilsen

Arne Sekkelsten,
ordfører for Fredrikstad kommune

Sist oppdatert: 16. mai 2024