Nå starter utkjøring av dunker for glass- og metallemballasje

Vi starter på Kråkerøy. Utkjøring vil pågå helt fram til oppstart. Første tømming er høsten 2019.

Utkjøring av dunker for glass- og metallemballasjeTil høsten starter den nye henteordningen for glass- og metallemballasje fra husstandene. De fleste vil få en egen dunk, mens borettslag og større sameier vil få felles løsninger.

Det tar lang tid å sette ut dunker i hele kommunen, så utkjøringen starter nå og vil pågå helt fram til oppstart.

Første tømming er høsten 2019
Du må gjerne ta i bruk dunken når du har mottatt den, men den tømmes ikke før til høsten. Ny informasjon med tømmeplan sendes ut i august.

Plassering av dunk
Du kan plassere dunken hvor du vil på eiendommen din, men på tømmedagen må du sette den fram til veikanten på lik linje med dunkene for papir og restavfall.

Hva skal kastes i dunken?
Glass- og metallemballasjeDet eneste som skal i dunken er emballasje av glass og metall som det var mat og drikke i da du kjøpte det.

• Aluminiumsformer
  • Barnemat,- pastasaus- og syltetøyglass
  • Brus- og ølbokser uten pant
  • Dressing,- matolje- og saftflasker i glass
  • Hermetikkbokser
  • Leverpostei- og makrellbokser
  • Metallokk og korker
  • Vin- og spritflasker
    … og lignende

Glass- og metallemballasjen skal være tom og rengjort. Den skal ikke pakkes i bæreposer, men kastes løst i dunken.

Produkter som ikke er glass- og metallemballasjeNei takk, dette skal ikke i dunken

• Drikkeglass
  • Ildfaste former
  • Keramikk
  • Krystall
  • Porselen
  • Speil
  • Stekepanner
  • Stentøy
  • Vindusglass

Dette skal enten leveres direkte til vår gjenvinningsstasjon FREVAR på Øra eller pakkes forsvarlig inn og kastes i restavfallsdunken.

Kommunen har i dag flere returpunkter for glass- og metallemballasje rundt omkring i kommunen. De fleste returpunktene vil bli fjernet når den nye henteordningen innføres.

Brosjyre om ny henteordning for glass- og metallemballasje
Brosjyren kommer i postkassene i slutten av mars (uke 13).

Sist oppdatert: 11. mars 2019