Min side Meld fra

Nå øker pågangen – slik skal du bruke legevakta

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
I jul- og nyttårhelga er det mange som trenger legevakta. Sjekk om du har nok medisiner, eller sykmeldingen din bør forlenges, før fastlegen tar ferie.

Legevakta er åpen for personer med akutt sykdom eller skader som trenger øyeblikkelig hjelp og ikke kan vente til neste dag.

Her er legevaktsoverlege Annelee Haagensli Sanengen huskeliste for riktig bruk av legevakta:

1) Kontakt fastlegen din hvis du har behov for legehjelp på dagtid.

2) Hvis du har behov for helsehjelp på kveld eller i helg som ikke kan vente til fastlegen er på jobb, skal du kontakte legevakten 116 117 eller 113 hvis situasjonen oppleves som livstruende.

3) Hvis du ønsker kontakt med legevakten, ber vi deg ringe først. Det kan i perioder bli lang ventetid på telefonen, men vi ønsker allikevel at man ringer først, spesielt om det er snakk om luftveissykdom. Ved mistanke om korona benytter vi egen inngang.

4) Hvis du har koronarelaterte spørsmål (test, karantene osv) eller vaksinasjon, kan du sjekke kommunens hjemmesider, FHI.no, ringe kommunens Koronatelefon 69 38 11 08 eller ringe den nasjonale Koronatelefonen 815 55 015.

Sist oppdatert: 20. desember 2021