Min side Meld fra
Kontakt oss

Nå kan du spille sjakk i Cicignonparken

Sjakk & Samfunn er sjakkforbundets samfunnsarbeid som har som mål å gjøre sjakk tilgjengelig for alle gjennom enkle og inkluderende aktiviteter. Nå har Fredrikstad også fått sin egen sjakkpark .
Sjakkparti i Cicignonparken
Det første sjakkpartiet i Cicignonparken

Sparebankstiftelsen har vært en god samarbeidspartner for Sjakk & Samfunn, og har bidratt til at de har fått satt ut en rekke utendørs sjakkbord flere steder i landet. Nå har også Fredrikstad fått sin egen sjakkpark med fire sjakkbord. Bordene er midlertidig utplassert i Cicignonparken i en prøveperiode inntil endelig plassering blir bestemt.

Fredrikstad Schakselskap og Fredrikstad kommune ved Aktive liv, Fredrikstad bibliotek og virksomhet Park har vært engasjert i prosjektet. Sjakkparken består av tre bord med to sjakkbrett på hvert bord, og ett rullestoltilpasset bord. Her er det flotte muligheter for sjakk med utsikt over Gamlebyen og Isegran, kanskje mens man nyter en matbit?

Utlån av nøkkelkort ved Kafé ØKS og Fredrikstad bibliotek

Bordene har fastmonterte bokser med to sett brikker i hver som kan åpnes med nøkkelkort. Nøkkelkortene kan lånes fra Fredrikstad biblioteket (bord nr. 1) og fra Kafè ØKS (bord nr. 2 og 3) i deres åpningstider. For å bruke rullestoltilpasset bord kan man bruke brikker fra ett av de andre bordene.  

Bordene har QR-koder som kan skannes med mobiltelefon og som vil gi brukere informasjon om spilleregler, hvor man kan få tak i utlånskortene og annen nyttig informasjon.

Det er planlagt et åpningsarrangement med Fredrikstad Schakselskap og Norges Sjakkforbund. Dato for åpningen er ikke fastsatt enda.

Vi håper at sjakkparken bli et naturlig samlingspunkt for sjakkinteresserte i regionen og vil bidra til at sjakken blir synlig og tilgjengelig for folk flest.

Sjakkbord i Cicignonparken
Fire sjakkbord i Cicignonparken

Sjakkparti i CicignonparkenSjakkbord i Cicignonparken

Sist oppdatert: 13. juli 2023