Nå kan du låne bøker igjen!

Biblioteket åpner, i kontrollerte former, opp for lån av bøker før påske. Sitter du i karantene leverer de på døra.

Fredrikstadbibliotekene har registrert stor etterspørsel etter bøker fra befolkningen i disse dager. Påskeferien står snart for døren og i perioden bibliotekene har hatt stengte dører, har det kommet mange henvendelser fra publikum om at de savner muligheten for å låne bøker. Derfor åpner bibliotekene, i kontrollerte former, opp for både utkjøring og henting på bibliotekene. Ordningen gjelder hovedbiblioteket og bibliotekene i Onsøy og Østsiden.

Ordningen er godkjent av Fredrikstad kommunes kommuneoverlege og er vurdert som forsvarlig for både publikum og ansatte, så lenge grundige hygienehensyn tas.

I karantene?
Bibliotekene vil gjerne hjelpe enkeltpersoner og familier som sitter i karantene og ikke kan hente bøker på biblioteket. Fra onsdag 1. april tilbyr biblioteket å komme til de som er i hjemme-karantene på e-sykkel eller med el-bil og levere bøker til dem på døra.

Hente bøker på biblioteket?
I kontrollerte former og på avtalte tidspunkter tilbyr bibliotekene nå muligheten for at publikum bestiller bøker hjemmefra og henter på bibliotekene. Vi lager en ordning som gjør det mulig å hente bøker, men som samtidig hindrer at det kommer mange på samme tid.

Vi er glade for igjen å kunne tilby Fredrikstads innbyggere tilgang til bøker.

Hvordan foregår det?
Publikum kan bestille bøker via e-post biblioteket@fredrikstad.kommune.no eller via Messenger og gir beskjed om bestillingen skal hentes eller bringes. Bibliotekarene gjør klar bestillingen som bringes ut eller hentes på bibliotekene. Tidspunkt for levering og henting avtales med den enkelte. Siste frist for bestilling av bøker før påske er mandag 6. april klokken 16.00.
Bibliotekene tar ikke imot bøker før vi åpner igjen.
Personer som ikke har lånekort kan fikse det her.

Bestilling med hjemlevering:

• Finn bøkene du ønsker å låne (inntil 5 stk.) og sjekk at de er ledige i katalogen vår.
  • Send din bestilling på epost eller gjennom messenger.
  • Merk meldingen med bokbestilling hjemlevering.
  • Vi gir beskjed når vi kommer, enten på epost, sms eller telefon.
  • Vanligvis er det 4 ukers lånetid på bøker, men bøkene skal ikke leveres tilbake før biblioteket åpner igjen.

Bestilling som hentes:

• Finn materialet du ønsker å låne (inntil 5 stk.) og sjekk at de er ledige i katalogen vår.
  • Send din bestilling på epost eller gjennom messenger.
  • Merk meldingen med bokbestilling henting.
  • Vi gir beskjed når du kan hente, enten på epost, sms eller telefon.
  • Henting foregår ved personalinngangen på baksiden av bygget mot elva (der innleveringsluka er). Om ikke posen din står klar, bruk ringeklokka.

Obs! Dette er helt nytt for oss, så får vi for mange bestillinger er det ikke sikkert vi klarer å håndtere alle. Dere får uansett tilbakemelding fra oss.

Sist oppdatert: 01. april 2020