Min side Meld fra

Hent hjelpemidlene når det passer for deg

Ved hjelp av hente-selv bokser på FASVO, kan innbyggerne nå hente hjelpemidler utenfor åpningstiden. – Erfaringene så langt viser at det nye tilbudet fungerer godt, sier Janka Ekrem Holstad, direktør for helse og velferd i kommunen.

Fram til nå har innbyggere som trenger hjelpemidler som krykker, rullator og dusjstol måttet hente hjelpemidlene innenfor åpningstiden hos FASVO eller ventet på hjemkjøring. Nå har kommunen startet et prøveprosjekt, der de som ønsker kan avtale å hente hjelpemidlet utenfor FASVOs åpningstid.

– Hensikten er å gjøre det lettere for folk å hente hjelpemidlet selv når de har tid, eller synes det blir lenge å vente med å få det kjørt hjem til seg. I tillegg får vi redusert trykket på kommunal utkjøring, sier Janka Ekrem Holstad, direktør for helse og velferd i kommunen.

FASVO hjelpemidler bredere format .jpg

FASVO har det meste av hjelpemidler tilgjengelig. Nå kan du hente hjelpemiddelet i en av boksene på parkeringsplassen utenfor FASVOs hovedinngang, som du åpner ved hjelp av en tilsendt kode.

Pasientene kan skrives ut raskere

Pårørende kan også hente ut hjelpemidler slik at utskrivningsklare pasienter kan komme hjem fra sykehuset, selv om behovet for hjelpemidler er meldt inn sent.

– Slik kan vi unngå at pasienter må ligge over én ekstra dag på sykehus fordi hjelpemidlet ikke er klart når de skrives ut, sier Holstad.

Kunne du tenke deg å teste denne måten å få hjelpemidler på? Ta kontakt med tildelingskontoret eller FASVO for å avtale henting utenfor FASVOs åpningstid.

Fasvo utleveringsboks Ingrid Gulstad arbeidsleder Fasvo hjelpemidler 2.jpg

Arbeidsleder Ingrid Gulstad på FASVO legger gjerne hjelpemidlet ditt i en av hent-selv boksene, så du kan hente når det passer for deg.

Greit å vite når du skal låne hjelpemiddel

Har du behov for hjelpemidler en kort stund (inntil tre måneder), kan du få hjelp til å søke hjelpemidler på FASVO eller ved hjelp fra hjemmesykepleien eller behandler. Det er gratis å låne hjelpemiddelet, men du må betale frakt dersom du eller dine pårørende ikke henter og leverer hjelpemiddelet selv.

Her kan du låne hjelpemidler som rullator, rullestol, arbeidsstol, hjertebrett, dusjkrakk, dusjstol, toalett-forhøyer, toalettstol, badekarbrett og terskeleliminatorer. Du kan kjøpe enkle småhjelpemidler som gripetenger, støttehåndtak og krykker.

Dersom du skal bruke hjelpemiddelet over lang tid skal du søke om å få låne dette fra NAV Østfold Hjelpemiddelsentralen. Hjelpemidler ved livets sluttfase anses som hjelpemidler på varig lån. En fagperson i kommunen vil gi deg tips og råd, hjelpe deg med søknaden til NAV, og gi deg opplæring i bruk av hjelpemiddelet.

Hjelpemidlene for lang tid hentes også på FASVO. Hjelpemidler du låner for en lengre tid/varig behov er gratis, og det er også gratis å få dem fraktet og returnert.

Les mer om utlån av hjelpemidler her

Sist oppdatert: 09. oktober 2023