Streiken er avverget

Det blir ikke streik ved skolene fredag.

Det er nå enighet i tariffoppgjøret mellom KS og hovedsammenslutningene UNIO og Akademikerne kommune. Det betyr at alle ansatte møter på jobb som normalt. Alle elever møter til normal skolestart og eksamen vil bli gjennomført ved alle ungdomsskolene fredag.

Fra tidligere:
Ungdomsskolene, skolene som har 1.-10. trinn og enkelte virksomheter i seksjon for Helse og velferd i Fredrikstad kan bli rammet av streik fra fredag 24. mai.

Hovedsammenslutningene UNIO og Akademikerne er i meklingsinnspurt med KS om årets kommuneoppgjør. Fristen for mekling går ut ved midnatt torsdag 23. mai.
Hvis partene ikke kommer til enighet, blir ca. 330 ansatte ved Fredrikstad kommunes ungdomsskoler, skoler som har 1.-10. trinn og enkelt ansatte ved enkelte virksomheter innenfor seksjon for Helse og velferd tatt ut i streik fra fredag morgen.

Publikum oppfordres til å følge med i media hvor resultatet av meklingen vil bli varslet, og forberede seg best mulig dersom berørte virksomheter blir rammet av streik fredag morgen.

Elever ved 10. trinn skal etter skoleplanen ha skriftlig eksamen i engelsk fredag 24. mai. Det vil være ulikt om den enkelte skole klarer å gjennomføre eksamen eller ikke avhengig av organiseringen på den enkelte skole. Elever og foreldre/foresatt må derfor forholde seg til informasjon som blir gitt fra den enkelte skole.

Hvis partene ikke blir enige vil følgende skoler rammet av streik og berørte elever og foreldre/foresatte må følge med på informasjon gitt fra den enkelte skole:

Kråkerøy ungdomsskole (gjennomfører eksamen uansett)
Borge ungdomsskole (gjennomfører IKKE eksamen dersom det er streik)
Gressvik ungdomsskole (gjennomfører eksamen uansett)
Haugåsen ungdomsskole (gjennomfører IKKE eksamen dersom det er streik)
Kvernhuset ungdomsskole (gjennomfører IKKE eksamen dersom det er streik)
Vestbygda ungdomsskole (gjennomfører IKKE eksamen dersom det er streik)
Begby barne- og ungdomsskole (gjennomfører IKKE eksamen dersom det er streik)
Cicignon barne- og ungdomsskole (gjennomfører IKKE eksamen dersom det er streik)
Gudeberg barne- og ungdomsskole (gjennomfører IKKE eksamen dersom det er streik)

SFO
Begby barne- og ungdomsskole, Cicignon barne- og ungdomsskole og Gudeberg barne- og ungdomsskole vil opprettholde et begrenset SFO-tilbud til de som allerede har plass på SFO. Informasjon om hva dette tilbudet innebærer vil bli gitt til elever og foreldre/foresatte ved den enkelte skole.
Begby tilbyr SFO i tidsrommet kl. 08.00-13.00 dersom det blir streik.
Cicignon tilbyr SFO i tidsrommet kl. 08.30-13.30 dersom det blir streik.
Gudeberg tilbyr SFO i tidsrommet kl. 08.00-13.00 dersom det blir streik.

Helse og velferd
Varslet streikeuttak innenfor seksjon Helse og velferd berører kun enkelt ansatte. En mulig streik vil derfor foreløpig få minimale konsekvenser for brukerne av disse tjenestene.

Sist oppdatert: 23. mai 2019