Min side Meld fra
Kontakt oss

Lyttemøter med kultur- og næringsaktører

Ordfører Jon-Ivar Nygård møter de neste dagene kultur- og næringsaktøren i byen for å lære mer om deres hverdag og utfordringer under koronapandemien.

Først ut er et digitalt møte de største festivalene, scener og kreative næringer i byen torsdag 23. april.

 

Både kultur- og næringslivet i byen er rammet hardt av tiltakene som ble pålagt av nasjonale myndigheter for å bremse spredningen av koronaviruset. Flere av byens aktører har enten måttet avlyst sine arrangementer, stenge, eller står i fare for å måtte avlyse i fremtiden. Både kultur og næring har de siste ukene opplevd sviktende kundegrunnlag og færre oppdrag.

 

– Jeg har forståelse for at dette er svært utfordrende for aktørene. Kultur og kreative næringer fyller byen vår med liv og gjør oss urbane og attraktive. Flere, spesielt festivalene har en 2-4-dagers periode som danner inntektsgrunnlaget for store deler av året. Det er viktig for oss å lytte til dem slik at vi får et innblikk i deres situasjon, sier ordfører Jon-Ivar Nygård.

 

Han forteller at han har invitert inn til fire møter med ulike bransjer.

 

– Jeg møter et utvalg aktører og håper det vil gi et innblikk i de ulike bransjene slik at vi kan vurdere passende tiltak, sier ordføreren.  

 

Fredrikstad kommune har allerede opprettet en egen tilskuddsordning med fortløpende saksbehandling til kunst- og kulturfeltet. Denne og andre nasjonale tilskuddsordninger er samlet på en egen koronaside for kulturfeltet.

 

I forbindelse med pandemien er Smart- og næringsfondet åpnet for å mottak søknader kontinuerlig gjennom året. Les mer

 

Sist oppdatert: 23. april 2020