Lokal forskrift – nye koronaregler fra 18. desember til 7. januar

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
Her får du oversikt over de forskriftsfestede tiltakene som gjelder i Fredrikstad fra og med fredag 18. desember.

Fredrikstad og Sarpsborg innførte fra 4. desember felles forskrift med tiltak for å dempe koronasmittetrykket i kommunene. Så langt har ikke tiltakene hatt tilstrekkelig effekt, og smitten har holdt seg stabilt høy gjennom desember.

Formannskapet i Fredrikstad vedtok derfor torsdag ny lokal forskrift med koronaregler for Fredrikstad. Reglene kommer i tillegg til nasjonale regler og lokale og nasjonale anbefalinger og råd

– Vi hadde håpet å se at smittetrykket ble lavere som følge av tiltakene vi iverksatte fra 4. desember, slik at vi kunne myket opp koronareglene inn mot julen. Med fortsatt høyt smittetrykk, og flere uoversiktlige smitteveier, har vi nå dessverre ikke anledning til det, sier ordfører Jon-Ivar Nygård.

Hvorfor forskrift?

Med forskrift er det ikke lenger snakk om råd og anbefalinger, men om forbud og påbud.

Brudd på disse kan føre til sanksjoner.

Forskriften

Andre språk

مرسوم صادر عن بلدية فردركستاد، فيكن، حول الوقاية من العدوى بفيروس كورونا  (arabisk)

COVID-19 Regulations for the Municipality of Fredrikstad, Viken (engelsk)

Przepisy dotyczące zapobiegania rozprzestrzeniania się koronawirusa obowiązujące w gminie Fredrikstad, w Viken (polsk)

Regulament pentru prevenirea infecției cu virusul corona, municipiul Fredrikstad, Viken (rumensk)

Shuruucda ku saabsan ka hortaga isqaadsiinta Koronaha, ee dagmada Fredrikstad, ee gobolka Viken (somali)

یاسا و پەیڕەوەکانی بەرگری لە تووشبوونی کڕۆنا، شارەوانی فرێدریکستاد، پارێزگای ویکەن (sorani)

Sist oppdatert: 18. desember 2020

Har du spørsmål rundt korona, send en epost til postmottak@fredrikstad.kommune.no, eller ta kontakt med Servicetorget.