Min side Meld fra
Kontakt oss

Lite hyggelig dagsrekord i Fredrikstad

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
Det er meldt om hele 42 nye koronatilfeller onsdag. Det er det høyeste dagstallet siden koronaen kom til byen i mars 2020.

20 av dagens tilfeller er knyttet til utbruddet i ishockeyklubben Stjernen. 19 tilfeller er kjente nærkontakter, en er smittet i utlandet, mens to personer har ukjent smittevei.

Totalt er det nå 87 nye smittede de tre første dagene denne uken.

- Det var ventet høyere tall etter jule- og nyttårsfeiringen. Antallet i dag var veldig høyt, men er knyttet til smitte i en bestemt klynge, sier kommuneoverlege Anne Kristine Nitter.
Nitter mener tallene understreker hvor smittsomt dette viruset faktisk er.

- Smittetallene i Fredrikstad har vært stabilt høye over lengre tid, og med smittesituasjonen i landet for øvrig, må vi nå få smittetallene ned. Hovedbudskapet er at vi nå må begrense sosial kontakt til det minimale. Utover dette minner vi om at alle med symptomer må teste seg, selv kun ved for eksempel hodepine eller tett nese, understreker Nitter.
Det er et smitteutbrudd i Stjernen, noe som nesten doblet dagens tall. Kommuneoverlegen har tett kontakt med klubben og sørger for at alle får testet seg. Kommuneoverlege Nitter passer samtidig på å minne de øvrige lagidrettene på elitenivå i Fredrikstad som nå trener om å være nøye med smittevernprotokollene fra sine respektive forbund.

- Det er bare en ting å gjøre nå – nemlig å stå sammen i kampen mot korona. Nå må vi følge smittevernreglene nøye alle sammen, selv om det er krevende. Vi må rett og slett få tallene ned. Derfor var dagens vedtak i Formannskapet om ytterligere tiltak et riktig grep, sier ordfører Jon-Ivar Nygård.

- Det høye dagstallet bekymrer. Dette er ikke en rekord vi ønsket å sette. Det er svært viktig at folk følger reglene framover. Her må hver enkelt av oss bidra, sier kommunedirektør Nina Tangnæs Grønvold.

Sist oppdatert: 06. januar 2021