Min side Meld fra
Kontakt oss

Letter på lokale anbefalinger

Fredrikstad kommune letter på de strenge anbefalingene om å unngå sosial kontakt og ber nå folk følge nasjonale råd for sosiale sammenkomster og arrangement.

 


Som følge av at det ble påvist tilfeller av den muterte koronavirusvarianten i Fredrikstad fredag 5. februar gikk kommunen ut med anbefaling om å utsette besøk og sosiale treff inne og ute (ut over egen kohort), samt å utsette store og små arrangementer og andre aktiviteter som samler mennesker (ut over egen kohort) fram til 10. februar.  

Som følge av at kommunen nå opplever å ha god oversikt over smitten, lettes det fra torsdag 11. februar på de lokale anbefalingene. Det er nå de nasjonale anbefalingene for arrangement og sosial kontakt som gjelder i Fredrikstad. De nasjonale anbefalingene er:

 • Alle bør begrense sosial kontakt.
 • Hvis man skal møte andre, oppfordres folk til å møte hverandre utendørs.
 • Hvis man skal ha besøk, kan man ikke ha besøk av flere enn 5 gjester i tillegg til de som allerede bor sammen. (Dersom alle gjestene kommer fra samme husstand kan man være flere, men man må likevel ikke være flere enn at man kan holde avstand. Barn i barnehager og barneskoler kan ha besøk fra egen kohort.)
 • De fleste arrangementer bør utsettes eller avlyses.
 • Dersom et arrangement likevel må avholdes: Maks ti personer på private sammenkomster utenfor eget hjem, som for eksempel en bursdag i leid lokale.
 • Dersom den private sammenkomsten er utendørs, er grensen 20 personer.
 • Maks ti personer på innendørs arrangement, likevel 200 personer hvor alle i publikum sitter i fastmonterte seter.
 • I begravelser kan det være opp mot 50 personer, selv om setene ikke er fastmontert.
 • Maks 200 personer på arrangementer utendørs, likevel 600 personer hvor alle i publikum sitter i fastmonterte seter. 
 • Arrangementer utsettes dersom de samler personer fra flere kommuner.  

– Til tross for at vi har utbrudd av mutert virus i vår kommune, opplever vi å ha god oversikt over smitten. Smitten avgrenser seg i hovedsak til et fåtall smitteklynger med kjent smittevei. Det er med andre ord lite villsmitte i Fredrikstad akkurat nå. Dermed mener vi det er riktig å lette litt på de strenge anbefalingene, sier kommuneoverlege Guro Steine Letting.

– Det betyr imidlertid ikke at det nå er fritt fram for å samle venner og bekjente i hus og hage. Det er de nasjonale retningslinjene som gjelder. Som følge av at det pågår utbrudd av mutert virus hos oss og i kommunene rundt oss, kan smittesituasjonen endre seg raskt og befolkningen må være forberedt på at anbefalingene kan bli strammet inn på kort varsel, sier ordfører Jon-Ivar Nygård.   

Fortsatt stengte virksomheter

NB: Regjeringens strenge tiltak (Ring to, tiltaksnivå D) i Fredrikstad betyr at selv om det er tillat med arrangement innenfor gitte rammer, må flere forsamlingslokaler holde stengt. Det gjelder:

 • Kino, teater, konsertsteder og tilsvarende kultur- og underholdningssteder må holde stengt. 
 • Museer må holde stengt
 • Andre offentlige steder og virksomheter der det foregår kultur-, underholdnings- eller fritidsaktiviteter som samler mennesker innendørs må også holde stengt
 • Offentlige steder og virksomheter der det foregår organiserte kultur-, idretts- og fritidsaktiviteter, kan holde åpent for: Barn og unge under 20 år, Utendørs aktivitet for voksne og organisert trening for toppidrettsutøvere

Les mer om hvilke råd og anbefalinger som gjelder for Fredrikstad nå

Hvor kan man teste seg? 

Hva er symptomene på korona? 

Sist oppdatert: 10. februar 2021