Min side Meld fra
Kontakt oss

Legevakta flytter midlertidig 14. august

Dagens lokaler har blitt for små for legevakta, som flytter inn i midlertidige lokaler på Dokka 1 mens dagens lokaler utvides. Legevakten åpner i midlertidige lokaler 14. august.

Fram til legevakten gjenåpner senest 16. desember blir det en midlertidig legevakt i Dokka 1. Det er samme sted som vaksinasjonssenteret holdt til under koronapandemien, på høyre side av Værstebrua når man kjører fra byen over til Kråkerøy.

Det tidligere vaksinasjonsbygget på Dokka 1

Legevakta flytter midlertidig hit på Dokka 1, der vi alle ble vaksinert mot korona for noen år siden, mens dagens lokaler i Helsehuset bygges om.

Bygger ut på grunn av økt pågang av folk

De siste årene har pågangen av folk som trenger hjelp, både på telefon og ved fysisk oppmøte, økt så mye at det i perioder er mangel på plass og derfor utfordrende å behandle pasientene i dagens lokaler.

I helgene om sommeren, som er høysesong på legevakten, kan det være 150-200 personer innom i døgnet. I tillegg kan så mange som 600-800 personer ta kontakt over telefon.

Heidi Veland, virksomhetsleder for medisinske tjenester

– Vi har rett og slett ikke plass nok i dag. Men vi skal ikke bygge nytt, vi skal utvide våre eksisterende lokaler ved å blant annet flytte overgrepsmottaket til NAV-bygget ved siden av, sier Heidi Veland, virksomhetsleder for medisinske tjenester.

Får bedre telefonsentral og pasientmottak

Laboratoriet blir utvidet, i tillegg til at antall skranker for å ta imot pasienter og telefonsentraler dobles fra fire til åtte. I skranken blir det mer plass og utstyr, slik at pasientene kan for eksempel få målt blodtrykket enda tidligere enn de får i dag.

– Det vil spare både oss og pasientene for tid, sier Veland.

I tillegg får legevakten flere observasjonssenger, flere behandlingsrom og egne skjermingsrom med inngang fra baksiden for pasienter som trenger det.
Lokalene skal dessuten bygges på en måte som gjør det lett å stenge av deler ved eventuelle smitteutbrudd.

Legevakta på Helsehuset på Kråkerøy

Legevakta holder til på Helsehuset på Kråkerøy, som nå skal bygges om fra 14. august til 16. desember.

Sist oppdatert: 12. juni 2024