Min side Meld fra
Kontakt oss

Leder for en dag

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
Torsdag denne uken var Anna Aurora fra Glemmen videregående skole med næringssjef Kari Halvorsrud på jobb som en del av «leder for en dag»-initiativet.

«Leder for en dag» arrangeres av Ungt entreprenørskap Østfold, og er avslutningen på et lederkurs for ungdomsbedriftsledere. Det er 30 ledertalenter i Region Østfold som blir plukket til å være med på seminaret og delta på «leder for en dag»-initiativet.

Anna Aurora er èn av dem som ble plukket ut og har brukt dagen sammen med Halvorsrud for å erfare hvordan en leder sin hverdag kan se ut.

Dagen startet med løpende møter fra klokken ni til tolv, før Anna Aurora skulle videre og besøke en skomaker sammen med kommunens næringsvert, Eystein Kleiven.

— Jeg synes det har vært interessant å sitte og høre på møtene, sier Anne Aurora.

Det ene møtet var litt tyngre å henge med på enn det andre. Den smilende duoen var imidlertid fornøyd med møtet med Burger King, hvor Burger King stod for lunsjen.

Halvorsrud synes «leder for en dag» er et flott initiativ og har god kjennskap til arbeidet. 

— Jeg har jobbet med Ungt Entreprenørskap i mange år og satt i en periode i styret til Ungt Entreprenørskap i Østfold. Jobben de gjør er ekstremt viktig. Jeg har tro på metodikken de bruker og jeg tror på at elevene utvikler seg gjennom dette programmet, sier Halvorsrud.

Hun synes det er gøy å være med ungdommen en dag, og er fornøyd med  Anna Aurora sitt engasjement i løpet av dagen.

— Vi hadde en interessant lunsj hvor vi snakket om livet generelt, hvordan det er å være ungdom i dag, så der plukket jeg opp ting. På møtet med Burger King ble Anna Aurora ungdommens stemme og kunne fortelle en del ting om hva de trenger. Så for samfunnsutviklingen så får jeg med meg masse, sier Halvorsrud.

Begge uttrykker at de gjerne kunne hatt en uke til med hverandre.

Halvorsrud håper å få vist at Fredrikstad kommune er opptatt av næring og verdiskaping. At kommunen ser både de store og de små aktørene, og at de prøver å hjelpe der de kan, med de midlene man har.

Næringssjef Kari Halvorsrud og Anna Aurora fra Glemmen videregående skole. 

 

Sist oppdatert: 01. februar 2024