Lærte om ålegress, demokrati og vanntrygghet

Elever fra 3. klasse ved Borge barneskole fikk svar på sine brev til ordfører da de besøkte Friluftsbadet.

borge_elever.jpg

Skoleelevene har engasjert seg for å få badeleker i vannet på Vispen. For få dager siden skrev de brev til ordfører Jon-Ivar Nygård der de spurte hvorfor det er så viktig å ta vare på ålegresset der.

Se sak om brevene i Fredriksstad Blad

Mandag 16. juni var de invitert til Friluftsbadet på Kongsten for å få svar på spørsmålene sine.

Til tross for heftig regnvær kastet elevene seg ut i bassenget før ordfører Jon-Ivar Nygård roste dem for å skrive til kommunen når det er noe de er opptatt av.

- Dere har gjort det helt riktig. Selv om ikke barn kan stemme, er det dere mener viktig for oss i kommunen, sa ordføreren til dem.

Line Alsaker, fagleder landbruk og natur, svarte elevene på spørsmål om ålegresset.

Se video der Lines kollega, naturforvalter Jørgen Torp, forklarer hvorfor det er viktig å ta vare på ålegresset.

3.-klassingene fikk også innføring i trygghet i vann. Badesjef Glenn Andersen oppfordret dem til å øve masse på å svømme.

- Og hvis en venn skulle falle i vannet og ikke klare å komme seg på land, bruk heller stemmen deres og rop etter en voksen enn å hoppe uti, sa Andersen.

Elevene ble dessuten lovet at kommunen skal jobbe videre sammen med lokalsamfunnsutvalget i Skjærviken for finne løsninger i Vispen.

Sist oppdatert: 14. juni 2021

Har du spørsmål rundt korona, send en epost til postmottak@fredrikstad.kommune.no, eller ta kontakt med Servicetorget.