Min side Meld fra

Lærlinger lærer fagnorsk i unikt prosjekt

For å hjelpe lærlinger med utenlandsk bakgrunn å forstå norsk fagspråk innen helse mer systematisk og effektivt enn i dag, har kommunen blitt med i et nasjonalt språkstøtte-prosjekt.

– Målet er at språkopplæringen skal gi lærlingene med utenlandsk bakgrunn bedre opplæring og støtte, slik at flere fullfører skolegangen og får fagbrevet i løpet av de fire årene prosjektet pågår, sier kommunens prosjektleder Mariann Hovda.

Helsefaglærling Almotasembella Alwhsh (t.v) får hjelp fra helsefagveileder Loreta Tahiri til å lære helsenorsk. Her sammen med beboer Phyllis Andreassen på Solliheimen sykehjem.

Prosjektet heter "Språkstøtte i lærlingbedriftene", og gjennomføres med støtte fra tidligere Viken fylkeskommune, KS og Utdanningsdirektoratet. Kommunene Lørenskog og Drammen er også med i prosjektet.

Se innslaget på Dagsrevyen der helsefaglærling Almotasembella Alwhsh og hans helsefagveileder Loreta Tahiri forteller om hvordan lærlinger får hjelp til å forstå norsk fagspråk mer systematisk og effektivt enn i dag.

Hver lærling har en dedikert veileder

Hver av de ni lærlingene har en dedikert veileder med på jobb, og neste år får ti nye lærlinger språkstøtte og veiledning. Veilederne er erfarne helsefagarbeidere, som har blitt kurset i språkopplæring. De møtes jevnlig for å lære av og hjelpe hverandre.

Direktør for helse og velferd, Janka Ekrem Holstad, intervjues av NRK Østfold om språkstøtte-prosjektet.

– Vi trenger flere hender innenfor helse, og det er derfor bra at alle som ønsker å jobbe med det får muligheten ved at de får god språkopplæring, sier Janka Ekrem Holstad, direktør for seksjon for helse og velferd.

Sist oppdatert: 08. februar 2024