Min side Meld fra
Kontakt oss

Lærerik forestilling av og med ungdom

Ungdommer fra Fredrikstad har selv produsert forestillingen Foran meg, som har urpremiere på kulturhuset Blå Grotte onsdag 10. november.

Tittel på forestillingen, uttrykket og innholdet er deres eget. Det er ungdommens stemme publikum vil få møte og oppleve.


Prosjektet er et samarbeid mellom Kulturskolen i Fredrikstad, Vennskap uten Grenser og Glemmen VGS. Ungdommene har fått veiledning av Per Olav Hoff Mydske i tekst/rap, Maxim Castiblanco i dans, og Helga Aakre i prosjekt og kunstnerisk ledelse.

 – Prosjektet foregår i tre land, Brasil, Mosambik og Norge. Ungdom i de tre landene lager forestillinger, vi har “Foran meg” som tema på vår forestilling, sier en av ungdommene, Nejat.

 – Ut fra temaet lager vi et show av all type form for kunst og talent. Med tilbud til forskjellige workshops har vi fått mulighet til å forbedre våre talenter og det vi brenner for. Vi har blant annet hatt workshop i hip hop og skrivekurs.

 – Vi synes det har vært en spennende og lærerikt opplevelse å være med på dette. Noen er nervøse for å stå foran folk, mens andre gleder seg veldig. Å få fram ett eget produsert show er noe vi ikke har gjort før. Og gjennom et godt samarbeid har vi fått til et fantastisk show som vi gleder oss til å vise fram onsdag 10. november i Blå Grotte i Fredrikstad.

Se arrangementet på Facebook

Sist oppdatert: 10. november 2021