Min side Meld fra
Kontakt oss

Lærere på skolebenken

Fredag 17. november var det planleggingsdag, og alle lærerne i Fredrikstadskolen var på workshops om hensiktsmessig bruk av digital teknologi i skolen.

- Mer teknologirike klasserom gir oss mange nye muligheter - og noen utfordringer. Som lærer trenger vi å ha både god teknisk kompetanse, og et bevisst forhold til når, hvordan og hvorfor vi benytter oss av digitale ressurser – og når vi heller bør velge noe annet, sier Emelie Hansen.

 

Hun er en av lærerne som har bidratt i planleggingen av workshopene. Det arrangeres 23 ulike kurs, om alt fra verktøy i lese- og skriveopplæring, programmering, bruk av Minecraft i opplæringen, kunstig intelligens og mye mer. Kursholdere er våre egne lærere i fredrikstadskolen, fagpersoner fra Høgskolen i Østfold og Universitetet i Oslo, og enkelte læremiddelleverandører.

 

- Vi håper at planleggingsdagen blir lærerik og inspirerende for alle lærerne våre, og at vi sammen kan øke bevisstheten om hva som er hensiktsmessig bruk av digital teknologi, sier konstituert skolesjef Linda Hellingsæther.

 

- Som med alle andre læremidler og ressurser vi har i skolen, må vi også utforske hvordan de digitale kan bidra til det som er det viktigste for oss i Fredrikstadskolen; At alle elever er del av inkluderende fellesskap, at de får medvirke i egen læring og at de opplever motivasjon, mestring, læring og utvikling, understreker skolesjefen.

 

Også i barnehagene og SFO

Det er også planleggingsdag for ansatte i barnehagene og SFO i dag. I de kommunale barnehagene jobber de ansatte i sine virksomheter med utviklingsarbeid innenfor prioriterte innsatsområder. De ansatte i SFO jobber sammen om temaet "inkluderende fellesskap".

 

Minecraft5 med Tom Wormfield Markeng.JPG
Tom Wormfield Markeng er kursholder og lærer på Hurrød skole.
Robotleker med Pernilla Axelryd.jpg
Pernilla Axelryd som er kursholder. Hun jobber til daglig på Inspiria.

 

 

Minecraft2.JPGMinecraft3.JPGMinecraft4.JPG

Robotleker 3.jpgRobotleker 4.JPGRobotleker 5.JPG

Sist oppdatert: 17. november 2023