Lær spillutvikling i skya

E6 Østfold medieverksted ved kulturskolen arrangerer kurs i spillutvikling i påsken. Kurset er gratis.

– Med en situasjon der mange ungdom er tvunget til å sitte hjemme i påsken, så vi at dette kunne være et godt tilbud. Her kan deltakerne både lære, og også møte andre likesinnede i skyen i en påskeuke som er annerledes enn vi er vant til, sier Trond Ola Mevassvik, avdelingsleder E6 Østfold medieverksted.

Kurset er åpent for ungdom over 15 år. De får en innføring i spillmotoren GameMaker Studio 2 og lærer å lage et enkelt spill fra start til slutt.

Kursleder er spillutvikler Simen Setrom fra 4bit Games. Han er vinner av Norwegian Game Awards 3 år på rad og står bak spill som ORBIT, Dead Ringer, Limbluster.

Deltakerne skal bruke Discord som kommunikasjonskanal.

– Vi arrangerer workshopen på Discord fordi det er en velkjent kommunikasjonsplatform innenfor gaming og den yngre garde. Den er gratis og lett å ta i bruk. Den har alle funksjonene man trenger for å streame live, samtidig som det blir lagt opp til forumaktivitet via tekstkanaler på varige servere som flere kan bli invitert på selv etter kurs, sier Camilla Wang Kvalheim, spillkonsulent E6 Østfold medieverksted

Tilbudet er et samarbeid mellom E6 Østfold medieverksted, som er en del av Kulturskolen i Fredrikstad, og UKM i Viken, med støtte fra Viken filmsenter.

– For filmsenteret er det viktig at det også finnes et tilbud for unge som ønsker å lage spill, ikke bare film. Når workshopen ikke kunne gjennomføres i "real life" var det nærliggende å tenke at vi måtte få til et digitalt alternativ, sier Linda Lothe, rådgiver Viken filmsenter

Kurset er gratis og har plass til maks 12 deltakere. Det gjennomføres mandag til onsdag, 6, 7, 8. april, klokken 19-22. Påmelding

Sist oppdatert: 03. april 2020