Min side Meld fra
Kontakt oss

Lanserer arbeidsstipend for kunstnere

Kulturetaten tar nå imot søknader til Fredrikstad kommunes første arbeidsstipend for visuelle kunstnere.

veve.jpg

– Et sterkt og levende kulturfelt er viktig for en god by- og samfunnsutvikling. Fredrikstad har et stort kunstmiljø i byen, men statistikk viser at økonomisk kommer de visuelle kunstnerne dårlig ut. Vi er glade for at vi nå har fått på plass et arbeidsstipend og håper det vil gi kunstneren som mottar det ro til å utvikle seg, sier Tora Klevås, konstituert kultursjef i Fredrikstad kommune.

– Det vil også gjøre byen mer attraktiv og det er et viktig bidrag til den lille verdensbyen, fortsetter hun. Arbeidsstipendet er på 200.000 kroner og fordeles over et kalenderår, med første utbetaling i januar. Stipendet vil bli tildelt én kunstner. Kunstneren vil også bli tilbudt utstillingsplass på Østfold kunstsenter.  

Kulturetaten i Fredrikstad kommune mottok flere innspill fra kunstnerorganisasjoner i utarbeidelsen av arbeidsstipendet. Det vil bli opprettet en fagjury på tre personer med bosted utenfor tidligere Østfold som innstiller vinner av stipendet, men endelig vedtak gjøres av kultur- og miljøutvalget i Fredrikstad kommune.  

Frist for å søke er 1. september. Tildelingen vil skje i løpet av høsten.

Les mer om ordningen og hvordan du kan søke

Sist oppdatert: 10. juni 2021