Min side Meld fra
Kontakt oss

Kunståpning på Helseparken Onsøyheimen

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
Kunst spiller en betydelig rolle for menneskers fysiske og psykiske helse, og nå er verkene på nye helseparken tilgjengelige for pasienter, besøkende og medarbeidere.

Dette er det største kunstprosjektet gjennomført i et nybygg i Fredrikstad kommune, med et budsjett på 3,6 millioner kroner. Disse skal bidra til interessante og inspirerende omgivelser for alle som bruker bygget. Kunstkomiteen har vært opptatt av at verkene skal være av høy kunstfaglig kvalitet, og invitere til trygghet, tilhørighet, refleksjon, undring og glede.

– Dette er virkelig retningslinjer om kunst i offentlig rom i praksis, sa ordfører Siri Martinsen under kunståpningen i helseparken onsdag. – Målet vårt var mest mulig opplevelser for budsjettet, sa leder for kunstkomiteen, Erik Skauen. Syv kunstnere har bidratt med verkene i ulike materialer plassert ute og inne på nye Onsøyheimen helsepark på Gressvik.

Kunstvandring

Kunstnerne har latt seg inspirere av naturen og omgivelsene i Onsøy, og av menneskene som bor i området. Flere av kunstnerne har også selv lokal tilknytning til Fredrikstad. Kristine K. Wessel, prosjektleder og kurator, ledet en kunstvandring sammen med alle kunstnerne, der publikum fikk høre mer om alle verkene og bakgrunnen.

Kunstverkene er nøye plassert i og rundt helseparken for å komme mest mulig til rette, og for å gi gode opplevelser til beboere og besøkende.

Kunstnere og kunstverk på nye Onsøyheimen helsepark

• Abel Sawe – Moderskipet
• Ingrid Aarvik Berge – Skinnerflo
• Håkon Anton Fagerås – Høyt oppe – langt ned
• Gunn Harbitz – Kapsel
• Cathrine Kullberg – Hjemsted og videre
• Jens Stegger Ledaal – Ufullkommen
• Birthe Marie Løveid – Vekst i miljø

I tillegg til disse verkene er nærmere 40 verk fra kunstsamlingen fra gamle Onsøyheimen tatt med og stilt ut i den nye helseparken. Mange av disse er restaurerte og omrammet.

Les mer om kunstnerne og alle kunstverkene på Helseparken Onsøyheimen her.

Les mer om kunsten i Fredrikstad kommune og retningslinjer for kunst i offentlige rom.

Bilder fra kunståpningen på Helseparken Onsøyheimen 24. mai

bilde
bilde
bilde
bilde
bilde
bilde
bilde
bilde
bilde
Sist oppdatert: 24. mai 2023