Min side Meld fra
Kontakt oss

Kunst til folk - utstilling av kommunens kunst

I løpet av de siste fire årene har Fredrikstad kommune kjøpt inn 45 kunstverk. Disse kan du oppleve i en tre uker lang utstilling på Nova Hutha på Holmen.
To av verkene som blir utstilt på Nova Hutha på Holmen. Til venstre "Daybreak" av Linda Spaun Hauglie, til høyre "Å hviske til en fugl" av Elisabeth Mathisen. 

Utstillingen «Kunst til folk» åpner lørdag 28. oktober og er åpen hver helg fram til og med søndag 19. november.

Aase Westlie har i valgperioden 2019–2023 vært medlem i kultur- og miljøutvalget, og er nå avtroppende leder av kommunens innkjøpsordning for kunst. Hun forteller at utstillingen er ment å gi et avtrykk av de fire siste årenes arbeid i Fredrikstads kunstmiljø.

– I pandemien var det mange kunstnere som skapte mye, men de hadde liten anledning til å vise det fram. Gjennom en ekstrabevilgning i kultur- og miljøutvalget i 2020 fikk vi mulighet til å kjøpe inn flere kunstverk og på den måten støtte en hardt prøvet yrkesgruppe, sier Westlie.

– Gjennom innkjøpsordningen for kunst ønsker vi å vise fram det som skjer på kunstsiden her i byen. Vi håper derfor det er mange som vil ta turen til utstillingen på Holmen og oppleve kunstverk fra kunstnere med lokal tilhørighet, fortsetter hun.

Innkjøpsordningen for kunst ble etablert i 1994, og siden den gang har verkene blitt vist fram på flere ulike utstillinger. Høstens utstilling på Nova Hutha inneholder alt fra billedkunst, skulpturer til kunsthåndverk. Petter Alexander Hepsø, Bente Vold Klausen, Tommi Sarkapalo og Elisabeth Mathisen er blant kunstnerne som får sine verk utstilt.

Lån kunst av kommunen

Totalt består kunstsamlingen i kommunen av mer enn 2000 kunstverk. Til vanlig kan disse beskues i kommunens lokaler, i tillegg finnes flere av verkene til utlån i Artoteket.

Artoteket er en utlånsordning av kommunens kunstsamling. Her kan alle som har lånekort på biblioteket bestille kunstverk og låne de med hjem.

– Vi ønsker at så mye som mulig av kunsten vi kjøper inn skal havne i Artoteket slik at innbyggere kan låne ulike kunstverk, og bli kjent med noe av kunsten som er i Fredrikstad kommunes eie, sier Westlie.

Artoteket er ikke en utfyllende oversikt over kommunens kunstsamling, men presenterer et bredt utvalg. Kunstsamlingen i artoteket inneholder kunst fra mange av distriktets kjente kunstnere. Her finner du blant annet verk av Herman Hebler, Erik Formoe, Bendik Riis, Kristin Romberg, Ragner «Joker» Pedersen, Jørn Grynnerup og Morten M.

Besøk Artoteket her. 

«Kunst til folk»

Utstillingen «Kunst til folk» har åpent kl. 12.00 – 17.00 hver lørdag og søndag fra 28. oktober til og med 19. november. På åpningsdagen 28. oktober åpner det kl. 13.00. 

Adresse: Huths gate 5.

Følg arrangementet på Facebook 

Velkommen!

Invitasjon KUNST TIL FOLK.jpg

Sist oppdatert: 31. oktober 2023