Kristin Halvorsen utfordrer Fredrikstad på klima

Velkommen til åpent møte!

Når: Mandag 5. november 2018, klokken : 19:00 - 20:30
Hvor: Litteraturhuset i Fredrikstad, Egalia
Pris: Gratis

FNs klimapanel har nettopp lagt frem en dyster klimarapport. Vi må handle nå. Kristin Halvorsen, direktør for senter for klimaforsking, innleder kvelden, før vi slipper til lokale stemmer som gir tips til hvordan vi kan begrense våre egne klimautslipp. Avslutningsvis utfordrer Kristin Halvorsen lokalpolitikerne på hva de vil gjøre kommunalt i klimasaken.

• Åpning ved ordfører Jon-Ivar Nygård
  • Kristin Halvorsen, direktør for Cicero Senter for klimaforskning, utfordrer Fredrikstad på klima
  • Hva kan du gjøre?
    Transport – v/ Gjøran Karlsen, deltaker i cHverdagen
    Bolig – Arca Nova v/ Ruben D Hansen
    Mat – Østfoldforskning v/ Hanne Møller
  • Politikerpanel: Med Atle Ottesen – AP, Truls Velgaard – Høyre, Jonas Qvale – Bymiljølista og Ida Julsen – De grønne. Debattleder er Kristin Halvorsen.

Kristin Halvorsen er direktør ved CICERO Senter for klimaforskning. Halvorsen er også leder av Bioteknologirådet og styreleder i Naturhistorisk museum. Hun er tidligere politiker og var medlem av Stoltenberg II-regjeringen fra 2005 til 2013. Hun var Norges første kvinnelige finansminister fra 2005 til 2009 og kunnskapsminister fra 2009 til 2013. Fra 2005 til 2012 var hun nummer to i regjeringen og stedfortreder for statsministeren.

Arrangementet er et samarbeid mellom Fredrikstad kommune. Kima Østfold og Litteraturhuset.

Klimacafe

Kom og lær mer om klimaløsningene og gi dine innspill til kommunens klimaplan i forkant av folkemøtet med Kristin Halvorsen. På klimakaféen Vi skal fikse fremtiden vil Hans Gerhard Meier,  en entusiastisk reparatør, formidler gleden og nytten av å kunne fikse ting som er ødelagt, for klimaet, økonomien og ikke minst selvfølelsen. De fleste av oss ønsker å delta i dugnaden for å redde planeten, men vet kanskje ikke helt hva vi kan bidra med. Reparasjon er en fantastisk start!

Hans Gerhard har stor tro på 3D printing som verktøy når vi skal fikse ting hjemme og på jobben. Derfor tar han med seg en printer som står og jobber mens han snakker. Har du ikke sett en 3D printer live så har du nå muligheten!

Når: Mandag 5. november, kl. 1800-1900
Hvor: Litteraturhuset.