Min side Meld fra
Kontakt oss

Kriseledelsen opphevet i Fredrikstad

Fredrikstad kommune har nå gått tilbake til ordinær ledelse, etter sju måneder med kriseledelse på grunn av koronasituasjonen.

Fra 12. juni ble den formelle kriseledelsen opphevet i Fredrikstad kommune. Det skjer etter den kraftige nedgangen i antall smittetilfeller de siste ukene, og avvikling av den lokale koronaforskriften.

– Vi har hatt tilnærmet daglige møter i kriseledelsen siden november, både i vanlig arbeidstid, på kvelden og i helger. Nå er smittesituasjonen bedre, og i det siste har vi derfor kunnet trappe ned til tre møter i uka, sier kommunedirektør og leder for kriseledelsen Nina Tangnæs Grønvold.

Nina-Tangnæs.jpg

Kommunedirektør Nina Tangnes Grønvold. 

Kriseledelsen ble sist satt 9. november i fjor, etter at koronasmitten økte kraftig. En viktig oppgave har vært å foreslå smittevernregler til den lokale koronaforskriften, både innstramminger og gjenåpning av samfunnet, før kommunens politikere har fattet vedtak. En annen stor oppgave gjennom våren har vært ansvaret for den omfattende koronavaksineringen, kombinert med å opprettholde både testing og smittesporing i stor skala.

Nå blir det mer ordinær drift av kommunen framover, men fortsatt vil også koronarelaterte saker ta mye tid og fokus.

– Vi har fortsatt stående koronaberedskap i Fredrikstad kommune. Det er først og fremst en formell endring at vi nå avslutter kriseledelsen, sier kommunedirektøren.

Sist oppdatert: 16. juni 2021