Min side Meld fra

Kråkerøy - et samlingspunkt for aktivitet

Kråkerøy Idrettslag er kjent for å være store på håndball og fotball, men ikke alle vet at de også har tilrettelagt for andre tilbud også.
Idrettsanlegget til Kråkerøy IL. Foto: Fredrikstad kommune.

– Vi vil at Kråkerøy IL skal være et samlingspunkt for alle aldre. Både Kråkerøy idrettslag sine medlemmer og ikke-medlemmer, sier daglig leder Thomas Murby.

De tilbyr blant annet lavterskel trening som yoga og gå- og løpegrupper for voksne. Trimgruppa består av ca. 20 personer som møtes på mandager og fredager for en times tur på Kråkerøy. Her kan alle som vil være med. Kråkerøy IL er også samarbeidspartner i et nylig startet lavterskel yoga-tilbud som går hver torsdag. Det er et tilbud for alle som vil, men gratis for medlemmer av Kråkerøy IL eller Aktiv på dagtid.

Hver onsdag arrangerer frivillige frokost for pensjonister. Frokostordningen har holdt på i over 25 år med å tilby et samlingspunkt for pensjonister både i og utenfor Kråkerøy. Her betaler man en liten sum for maten.

Thomas Murby er opptatt av at alle skal være inkludert og at de gjør en innsats for lokalsamfunnet.

– Vi ønsker å være et tilbud for alle på Kråkerøy og vil at alle skal ha et forhold til klubben, sier Murby. – Jeg synes vi har et av det flotteste anlegget i landet, og vil ha med alle aldre på aktivitet, fortsetter Murby.

Treningsmuligheter for alle aldre

Kråkerøy har ikke en egen fritidsklubb for unge, så Kråkerøy IL tok initiativ og spurte de unge hva de ønsket selv.

– Vi forventet at de ville svare noe med e-sport, men de ville bare ha et sted å henge sammen, sier Murby. Slik kom «etter skoletid»-ordningen. Et sted barn og unge kan gå til etter skolen for å gjøre lekser og henge sammen før trening.

– Jeg trodde de skulle gjøre mer lekser enn det de gjør, men her er de i hvert fall under oppsyn av voksne, smiler Murby.

Det er heller ikke mangel på treningsmuligheter for alle aldre. Kråkerøy IL har et anlegg med treningspark som kan benyttes gratis av alle. Her kan du trene styrke, balanse, hurtighet og koordinasjon. Det er to beachhåndball-baner som har blitt et samlingssted for tenåringer om sommeren. I tillegg er det muligheter for tur i Kråkerøymarka og en beachvolleyball bane som tilhører skolen. På lengre sikt håper de å bli et godt samlingspunkt for alle på Kråkerøy med fokus på psykisk helse gjennom fysisk aktivitet.

Vil du lese mer om hva Kråkerøy idrettslag gjør? Sjekk ut deres hjemmeside

Om Aktive Fredrikstad

Aktive Fredrisktad er en del av kommunens overordnede folkehelsearbeid. Arbeidet i Aktive Fredrikstad er langsiktig og gjennomføres i samarbeid mellom kommune, frivillighet, utdanningsinstitusjoner og næringsliv. Vi jobber for at flere folk i Fredrikstad blir litt mer aktive, enda oftere.

For å få til en langsiktig satsing er Aktive Fredrikstad avhengige av gode partnerskap og samarbeid. Vi løfter fram det gode arbeidet som skjer i regi av idrett, organisasjoner, kommunen, næringsliv, skoler og uorganiserte aktiviteter.

Sist oppdatert: 05. mars 2024