Koronavirus påvist hos to nye personer i Fredrikstad

De smittede følges opp av Fredrikstad kommune i samarbeid med nasjonale helsemyndigheter. Personene har milde symptomer.

Smitten kan for begge tilfellene kobles til et område i utlandet med vedvarende spredning.

– Smitteoppsporingen er gjennomført og alle som har hatt nærkontakt med de smittede er kontaktet og sitter nå i hjemmekarantene, sier kommuneoverlege Anne Kristine Nitter.

Ingen av de smittede er antatt å utgjøre noen risiko for videre smittespredning.

Per onsdag 11. mars har totalt fem personer hjemmehørende i Fredrikstad testet positivt for koronavirus.

Generell info
Har du spørsmål angående koronavirus (smitte, testing, karantene osv.) - ring legevakten på tlf. 69381108.
Andre henvendelser til legevakten, tlf. 116 117
Legevakten har bemannet opp for å kunne rådgi pasienter på telefon, og tilby prøvetaking for å avlaste fastleger.

For generelle spørsmål om koronavirus, se Folkehelseinstituttets nettsider (fhi.no). Du kan også ringe Folkehelseinstituttets informasjonstelefon: 815 55 015.
Folkehelseinstituttet oppdaterer fortløpende informasjon og råd på sine nettsider www.fhi.no.

Se også kommunens egen temaside for koronavirus

Sist oppdatert: 11. mars 2020