Koronavirus påvist hos innbygger i Fredrikstad

En person bosatt i Fredrikstad kommune har testet positivt på koronavirus. Det er bekreftet fra Folkehelseinstituttet 5. mars.

Den smittede mannen følges nå opp av Fredrikstad kommune i samarbeid med nasjonale helsemyndigheter. Personen er ikke alvorlig syk.

Mannen kom nylig tilbake fra et område med vedvarende smitte. Han har vært isolert i hjemmet siden hjemkomst og er fulgt opp etter gjeldene retningslinjer. Dette tilfellet gir dermed ingen grunn til å frykte ytterligere smitte i Fredrikstad.

– Med tanke på utviklingen de siste ukene, har vi regnet med at det kun har vært et spørsmål om tid før koronavirus også blir påvist i Fredrikstad.Vi er derfor godt forberedt på situasjonen og har nå satt i verk tiltak i tråd med retningslinjene fra Folkehelseinstituttet, sier kommuneoverlege Berit Løkken Finess.

Alle som har hatt nær kontakt med den smittede personen, er allerede kontaktet og for tiden i hjemmekarantene.

Generell info
Har du spørsmål angående koronavirus (smitte, testing, karantene osv.) - ring legevakten på tlf. 69381108.
Andre henvendelser til legevakten, tlf. 116 117
Legevakten har bemannet opp for å kunne rådgi pasienter på telefon, og tilby prøvetaking for å avlaste fastleger.

For generelle spørsmål om koronavirus, se Folkehelseinstituttets nettsider (fhi.no). Du kan også ringe Folkehelseinstituttets informasjonstelefon: 815 55 015.
Folkehelseinstituttet oppdaterer fortløpende informasjon og råd på sine nettsider www.fhi.no.

Informasjon om koronavirus - se kommunens temasider

Sist oppdatert: 05. mars 2020