Koronavirus påvist hos en beboer på sykehjem i Fredrikstad

En beboer ved en avdeling på Glemmen sykehjem fikk lørdag 2. mai påvist koronavirus.

Fredrikstad kommune jobber nå med smittesporing og iverksetter tiltak for å hindre videre smitte ved den aktuelle avdelingen.

Alle pårørende til beboere på avdelingen, har i løpet av dagen fått beskjed om situasjonen.

– Ingen av de ansatte ved avdelingen har hatt eller har symptomer på sykdom, men alle vil nå testes for koronavirus. Dette som ledd i smitteoppsporingen. For å hindre videre smittespredning innføres ekstra smittevernregler – blant annet forebyggende bruk av smittevernutstyr ved kontakt med beboerne ved den aktuelle avdelingen, og forbud mot ferdsel mellom avdelinger på Glemmen sykehjem sier kommuneoverlege Sofie Lund Danielsen.

- Det er viktig for oss å understreke at alle ansatte i flere uker har stått på og brukt store ressurser for å hindre at brukere, beboere eller ansatte blir smittet med koronaviruset. Vårt inntrykk er at sykehjemmene i Fredrikstad har jobbet møysommelig og godt med å følge smittevernråd fra helsemyndighetene, så også ved Glemmen sykehjem. At vi likevel registrer smitte er derfor svært beklagelig, men noe som dessverre skjer innimellom tross gode tiltak, sier kommuneoverlegen. – Det blir nå viktig å gjøre alt vi kan for å hindre videre smittespredning i avdelingen. Vi har derfor i samråd med Folkehelseinstituttet, iverksatt utvidede smitteverntiltak ved Glemmen sykehjem i en periode framover, sier Danielsen.

Sist oppdatert: 02. mai 2020