Min side Meld fra

Koronavaksine til de over 65 år

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
Fra tirsdag 16. august åpnes det for oppfriskningsdose (4. dose) for personer over 65 år i Fredrikstad.

Folkehelseinstituttet (FHI) anbefaler alle over 45 år å grunnvaksinere seg med 3 doser. 18 – 44 år anbefales 2 doser, og kan velge å ta en 3. For å hindre alvorlig sykdom ved koronasmitte, anbefales nå de mest utsatte gruppene i befolkningen å ta en 4. dose. Hittil har alle over 75 år og sykehjemsbeboere fått tilbud om en 4. dose. Nå anbefales det altså at også 65 – 74 år tar en 4. dose.

Fra onsdag 7. september gjelder drop-in tider for alle aldersgrupper.

Kommuneoverlege Sofie Lund Danielsen anbefaler alle i nevnte aldersgrupper om å ta en oppfriskningsdose.

- Vaksine er den beste måten å beskytte seg mot alvorlig sykdom. Og vi må nok bare innse at korona-smitte vil gå sine runder i samfunnet også fremover. Vaksine beskytter til og med bedre enn gjennomgått sykdom, påpeker kommuneoverlegen.

Fredrikstad ligger godt an med vaksineringen. Hittil har nesten 3700 innbyggere mottatt en 4. dose. Dette tilsvarer 45 prosent av aldersgruppen 75-84 år og 41 prosent av aldersgruppen over 85 år. Dette er over landsgjennomsnittet.

Vaksinering for øvrig:

- Det skal ha gått minimum tre uker siden forrige koronasykdom hvis du har vært smittet, og minst 4 måneder etter siste vaksinedose før du får en ny vaksinedose.
- Det vil fortsatt være åpen drop-in for alle som ønsker å få tatt sin vaksine nr. 1, 2 eller 3.

Sist oppdatert: 07. september 2022