Min side Meld fra
Kontakt oss

Koronavaksinasjon til barn og ungdom utvides

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
Regjeringen har etter en anbefaling fra Folkehelseinstituttet åpnet for koronavaksine til barn i alderen 5-11 år, og andre dose til 12-15-åringer. Foreløpig er det ikke åpnet for 5-11-åringer i Fredrikstad.

Folkehelseinstituttet har i sin vurdering fremhevet at koronavaksine kan ha positiv nytte. Risiko for alvorlig sykdom i denne alderen er imidlertid liten, og behovet for vaksine for barn og unge er begrenset.

Folkehelseinstituttet mener likevel at det er riktig at det gis mulighet for vaksinering til de som ønsker det. Det pekes også på at immunitet gjennom infeksjon kan gi bred og varig beskyttelse hos barn og unge. Fra september 2021 har 12-15-åringer hatt tilbud om koronavaksinasjon. Barn i alderen 5-11 år med alvorlig grunnsykdom har hatt tilbud siden desember. 

  • Barn og unge tilhørende årskull 2006-2009 som hittil kun har fått tilbud om én vaksinedose, kan vaksineres med andre vaksinedose dersom de og deres foresatte ønsker det. 
  • Barn i årskull 2016-2010, og de i årskull 2017 som har fylt 5 år, kan vaksineres dersom de foresatte ønsker det. Tilbudet er mest aktuelt for barn med kroniske sykdommer, barn i kontakt med sårbare personer, og barn som skal oppholde seg eller flytte til land med høy smitterisiko eller dårligere tilgang til helsetjenester. 

Les mer om dette på Folkehelseinstituttets sider.

De som ønsker dose 1 eller 2 i Fredrikstad kan møte opp i åpningstidene for drop-in. Åpningstidene finner du her.

Men foreløpig har vi ikke åpnet for tilbud til barn mellom 5 og 11 år i Fredrikstad. Vi venter på å få de riktige vaksinene fra helsemyndighetene. Vi informerer når vi åpner dette tilbudet for 5-11-åringer.

Husk at barn under 16 år må ha med utfylt samtykkeskjema fra foreldre/verge.

Sist oppdatert: 18. januar 2022