Korona: 17 nye smittetilfeller i Fredrikstad, ni i Sarpsborg

Det har de siste dagene vært en kraftig økning i antall koronasmittede i Fredrikstad og Sarpsborg. Totalt 35 nye smittetilfeller er påvist i Fredrikstad siste fire døgn

Det har foreløpig ikke vært mulig å konkludere med hvor smitten opprinnelig kommer fra. Det vi vet er at smitten har spredt seg i to klynger; i en storfamilie-setting og under et religiøst arrangement.

Fram mot helgen 28. til 30. august samlet innbyggere fra Fredrikstad og Sarpsborg seg til et religiøst arrangement i Sarpsborg. Nå viser det seg at minst en av deltagerne var smittet av korona.

Fredrikstad og Sarpsborg kommuner samarbeider nå tett om smittesporing, for å få kontroll på situasjonen. Foreløpig er det bekreftet at 31 av 35 smittetilfeller de siste tre dagene tilhører samme miljø.

–Vi ser alvorlig på situasjonen, og må nok regne med flere smittetilfeller knyttet til dette arrangementet i dagene som kommer. Samtidig håper vi at vi gjennom god smittesporing forhindrer at utbruddet vokser seg enda større. Alle som deltok på arrangementet er satt i karantene, og vi jobber fortløpende med testing av deltagerne, sier kommuneoverlege i Fredrikstad Anne Kristine Nitter.

Øvrige smittetilfeller i Fredrikstad siste døgn
Det er i tillegg til tidligere meldinger påvist smitte hos en elev på 7. trinn ved Kjølberg skole (elever og ansatte ved trinnet er satt i 10-dagers karantene), nok en elev ved 7. trinn på Hauge skole og enda et barn i Haugeløkka barnehage. Alle berørte er kontaktet. De aktuelle elevene er ikke smittet på skolen, men i hjemmet.

Sist oppdatert: 01. september 2020