Korona – viktig informasjon til deg som innbygger

De siste dagene har det vært høye smittetall i Fredrikstad, og et stort press på kommunens testsenter og koronatelefon. Nå er det viktig at alle er kjent med gjeldende råd og anbefalinger.

Hold deg hjemme ved forkjølelse
- Alle som er forkjølet eller har influensalignende symptomer må holde seg hjemme. Uavhengig av alder og uavhengig av om du er vaksinert eller ikke.

Har du forkjølelses- eller influensalignende symptomer?
- Ta kontakt med Koronasenteret for å bestille time til test. Ring koronatelefonen på tlf. 69 28 11 08 eller send inn digitalt skjema.
- Små barn bør også testes hvis de er forkjølet. Alle barn testes nå med en enkel prøve foran i nesen.
- Kommunen tilbyr ikke drop-in tester.

Har du spørsmål om hurtigtester?
- Alle barn og unge som er tatt ut til testing på grunn av smittetilfeller i skole eller barnehage vil få beskjed via Vigilo.
- Alle nærkontakter skal testes med hurtigtest så snart som mulig etter smitteeksponering («dag 1») Les mer om hurtigtester i skole og barnehage her.
- Hold deg hjemme fram til du har fått svar på første test (og testen ikke påviser smitte).

Vaksine
Har du fortsatt ikke tatt vaksine? Da kan du møte opp på Vaksinasjonssenteret når du måtte ønske mellom kl 08.30 og 20.30 på hverdager. Da har vi drop-in for dose 1.

Stor pågang
Koronasenteret takker for innbyggernes tålmodighet. Senteret opplever stor pågang i disse dager og kapasiteten er presset. Vi ber om forståelse for tidvis lang ventetid på telefonen.
Du finner mer informasjon på www.fredrikstad.kommune.no/korona
- Hurtigtester i skole og barnehage i Fredrikstad kommune
- Testing og prøvesvar
- Informasjon om korona på andre språk
- Smittestatus og logg i Fredrikstad

Sist oppdatert: 25. august 2021

Har du spørsmål rundt korona, send en epost til postmottak@fredrikstad.kommune.no, eller ta kontakt med Servicetorget.