Min side Meld fra
Kontakt oss

Kommunal flytebrygge for avfall til havs

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
10 000 liter til søppel. Det rommer to store søppelcontainere på en ny flytebrygge ved Geitøya på Mærrapanna.
Skjærgårdstjenesten tømmer søppelcontainerne med kran for å sikre en lettere håndtering av avfallet.
TUNGT: Skjærgårdstjenesten tømmer søppelcontainerne med kran for å sikre en lettere håndtering av avfallet.

Skjærgårdstjenesten i Fredrikstad kommune tar et stort skritt mot en renere skjærgård med installasjonen av en ny flytebrygge for søppel ved Mærrapanna på østsiden av Geitøya. Den nye flytebryggen har to søppelcontainere, hver på femtusen liter.

Søppelcontainerne inneholder sekker som løftes ved hjelp av kranen på båten til Skjærgårdstjenesten. Dette gjør søppelhåndteringen effektiv og praktisk. Flytebryggen er 15 meter lang og 4 meter bred, størrelsen sikrer at bryggen er stabil og at det er god plass til at folk kan komme for å levere søppel. Flytebryggen har også en beholder for engangsgriller og er utstyrt med en landgang for å gjøre det mulig å gå til fots fra Geitøya med avfall.

Den nye bryggen gir båtfolket en praktisk og miljøvennlig løsning for å kvitte seg med søppel.

Inger Hilmersen, parksjef for Fredrikstad kommune, er fornøyd med det nye tiltaket:

– Dette tiltaket vil ikke bare redusere arbeidstiden for Skjærgårdstjenesten ved å redusere antall hentepunkter, det vil også bidra til å redusere mengden søppel på avveie og luktproblematikk i skjærgården, sier Hilmersen.

– Det blir også mindre behov for søppeldunker, noe som vil ha en positiv innvirkning på både miljøet og estetikken i området. Samtidig frigjør det verdifull tid til tilsyn og skjøtsel i skjærgården, legger Hilmersen til.

Geitøya er det første stedet med flytende søppelcontainere i Fredrikstad kommune. Til neste år planlegges det å sette ut en ny flytebrygge med søppelcontainere i Torsnes-området.

Sist oppdatert: 05. juli 2023