Kinesiske myndigheter sjekker ut røykeloven i Fredrikstad

Onsdag 4. desember kom den kinesiske delegasjonen og representanter fra Helse- og omsorgsdepartementet til Fredrikstad for å høre om hvordan kommunen gjennomfører tilsyn, og spesielt om tilsynskampanjen som miljø og landbruk gjennomførte i høst.

Uteservering og røyking
Tema for tilsynskampanjen var røyking i uteserveringen. Fredrikstad kommune ønsker først og fremst å sjekke om uteserveringene har utlufting tilsvarende det man har i et utendørsområde. Før tilsynet ble det laget retningslinjer, der målet var å definere hva kommunen mener skal til for å overholde lovens krav om at uteserveringen skal ha utlufting tilsvarende det man har i et uteområde, samt likebehandling. Kommunen har fått tilbakemelding fra flere Utelivsbransjen ønsker at retningslinjene skal være likt for alle og sier at de setter pris på at kommunen har lagd disse retningslinjene.

18 steder fikk tilsyn. Foreløpig er det gitt 17 avvik. 9 av stedene fikk 0 avvik.

Tilsyn skjer uanmeldt og på kveldstid i helgene. Faggruppe miljø samarbeider med andre tilsynsmyndigheter, så som politi, brann, toll, kemner, arbeidstilsynet, mattilsynet mf. om uanmeldte tilsyn. Samarbeidet har jevnlige møter hvor man blant annet diskuterer behov for tilsyn.

Sist oppdatert: 04. desember 2019