Min side Meld fra
Kontakt oss

Kåret til Årets vertshavn

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
Fredrikstad ble nylig kåret til «årets vertshavn» i The Tall Ships Races 2023.
The Tall Ships Races i Fredrikstad sommeren 2023. Foto: Svein Hansen, Fredrikstad Fotoklubb. 

Prisen ble delt ut av Sail Training International (STI) under den årlige konferansen for vertshavner 18. november. Fredrikstad gikk av med seieren foran Den Helder, Hartlepool, Arendal og Lerwick.

– Prisen går til en vertshavn som nok en gang leverte et fantastisk arrangement for unge seilere, skuter og besøkende. Denne havnen fortsetter å forbedre kvaliteten på arrangementet hver gang de er vertskap, og i år gikk de nok en gang ekstra langt i planlegging og gjennomføring, sa Commercial Director i STI Vanessa Mori da hun overrakte prisen.

I sin begrunnelse la Mori også vekt på at Fredrikstad har lagt ned en betydelig innsats for å rekruttere og finansiere at lokale ungdommer fikk delta som unge seilere i regattaen.

– Denne prisen er en bekreftelse på byens evne til å knytte sammen maritime tradisjoner, ungdomsengasjement og kulturopplevelser. Gjennom TSR får lokale ungdommer mulighet til å seile i regattaen og få opplevelser for livet, sier kommunedirektør Nina Tangnæs Grønvold.

Ønsket som fast vertshavn

Over tid har Fredrikstad utmerket seg som en god arrangør av The Tall Ships Races. Sail Training International har derfor oppfordret kommunen til å søke om status som fast vertshavn. I september i år vedtok bystyret at administrasjonen skal gå videre med en søknad. Nå er kommunen i dialog med STI med mål om å få på plass en avtale som kan gjøre Fredrikstad til en fast destinasjon for fremtidige
skutefester.

I etterkant av årets arrangement i Fredrikstad gjennomførte PwC en økonomisk ringvirkningsanalyse av arrangementet. Resultatene viser at skutefesten trakk 153 597 unike besøkende til byen, og den totale verdiskapingen var på 84,7 millioner kroner.

– Vi er glade og stolte av utmerkelsen som «årets vertshavn» i The Tall Ships Races. Dette er en anerkjennelse av den arbeidsinnsatsen som dedikerte ansatte, frivillige, næringsliv, kulturaktører og sponsorer har lagt ned for å lage en fantastisk folkefest for byen, sier direktør for kultur, miljø og byutvikling, Ole-Henrik Holøs Pettersen.

 

Prosjektleder for TSRF23, Knut R. Hansen, mottar prisen for "årets vertshavn" under Sail Training Internationals årlige konferanse for vertshavner tidligere i november. Foto: Fredrikstad kommune. 

 

Sist oppdatert: 27. november 2023