Min side Meld fra
Kontakt oss

Kåret til Årets bibliotek

Norsk bibliotekforening utpekte i dag Østsiden bibliotek til Årets bibliotek, prisen som i fjor gikk til Deichman Bjørvika.

ostsidenWEB.jpg

– Prisen henger høyt, og vi er stolte av å få en sånn anerkjennelse. De ansatte som jobber her på biblioteket er flinke, engasjerte og inkluderende. Vi er også del av et godt lokalsamfunn hvor folk er flinke til å besøke oss. Det er de ansatte på biblioteket og lokalsamfunnet som skal ha æren i dag. Det er inspirerende å se hva de har fått til, sier Hanne Utne, konstituert biblioteksjef i Fredrikstad kommune.


Østsiden bibliotek var blant fire nominerte til prisen. De andre nominerte var Skolebiblioteket ved Elvebakken videregående skole, Haugesund folkebibliotek og Laksevåg bibliotek i Bergen.


Juryen omtalte i kåringen Østsiden bibliotek som hjertet i lokalsamfunnet.


«Biblioteket og de ansatte gjør en stor innsats for lokalsamfunnet. Det fungerer som en «uorganisert» fritidsklubb i et samfunn med mange lavinntektsfamilier og en høy andel familier med minoritetsbakgrunn. Her får ungene spille, leke, tegne, hjelpe til, omgitt av trygge voksne. De ansatte er gode på å se og huske den enkelte og sprer leseglede til alle,» heter det i nominasjonen.


Hanne Utne sier at prisen er en viktig annerkjennelse for at bibliotek i dag er mye mer enn et lager for bøker.


– Biblioteket på Østsiden er del av det områderettede arbeidet i Fredrikstad kommune.


– For tiden pågår samtidig en utredning om Fremtidens bibliotek i Fredrikstad. I tillegg til utlån av bøker, skal jo bibliotekene i økende grad være gode møteplasser i lokalmiljøene, og det har Østsiden bibliotek lyktes med. Mye av det gode arbeidet som er gjort på Østsiden kan vi også ta med oss til andre deler av Fredrikstad bibliotek, sier hun.


Se kåringen og kunngjøring av vinner på Norsk Bibliotekforenings Facebook-side

 

Les mer om prisen på Bok og Bibliotek

Sist oppdatert: 12. januar 2022